Tim-coronel-lake-bled

Familie Coronel op campervakantie in Kroatië en Slovenië

Na een aantal dagen vertoeft te hebben aan de Adriatische Kust in Italië, rijden Tim Coronel en zijn gezin door naar Kroatië en Slovenië.  Tim, Gaby en hun twee dochters Puck en Mikki overnachten met de camper op drie topcampings van Vacansoleil. Dit blog neemt je mee op hun campervakantie en de avonturen die zij beleven; van de gaafste activiteiten tot de mooiste stadjes.

Eerste stop: Camping Santa Marina Boutique

Tim en zijn gezin stoppen op één van de mooiste campings in Istrië. Zij checken in op camping Santa Marina Boutique; een luxe camping om de vakantie te beginnen. In dit knusse vijfsterrenparadijs kom je helemaal tot rust. Ook kinderen vinden het hier fantastisch! De camping heeft wel drie zwembaden, een waterspeeltuin én de Kroatische zee ligt op loopafstand. Dat is nog niet alles, de camping heeft ook een à-la-carterestaurant. Hier genoot familie Coronel van hele lekker pizza’s.

Gaby: “We zijn vandaag aangekomen op de camping Santa Marina Boutique en we hebben een mooi plekje. Het is een prachtige camping: we gaan ons zeker vermaken hier!”

Tim-Coronel-SantaMarinaBoutique

Met ouders als autocoureurs kan een dagje karten natuurlijk niet ontbreken. Daarom stapt familie Coronel op de fiets om naar Motordom Poreč te gaan. Hier test het gezin hun rijdvaardigheid op het circuit. Maar voor echte adrenalinejunkies is er in de buurt van de camping in Istrië nog meer te beleven. Om dat te ontdekken, huren Tim en zijn gezin voor één dag een auto. Ben jij een echte durfal? Ga dan net als Tim ziplinen bij de Grot van Pazin. Meer zien van het ziplinen? Enzo Knol maakte er vorig jaar al een vlog over. De familie zette hun avontuur voort bij de waterval Zarečki Krov, waar zij heerlijk hebben gezwommen. Klinkt als een te gekke dag, toch?

Tim: “Gisteren hebben we ook echt topdag gehad. Het ziplinen was te gek. Daarna nog gezwommen bij een waterval en toen naar Rovinj: door de stad wandelen en lekker uiteten. Echt top die auto voor een dagje!”

Tim-Coronel-Zarečki-Krov-Waterfall

Tweede stop: Camping Aminess Maravea Resort

Na een paar dagen op een camping in Poreč te hebben verbleven, wordt de vakantie van Tim en zijn gezin voortgezet op de volgende camping. De familie verblijft nog een aantal dagen in Istrië, dit keer op camping Aminess Maravea Resort. De camper werd geïnstalleerd op een heerlijk plekje, midden in een schaduwrijk eikenbos én dicht bij zee. Naar het strand? 150 meter en je voelt het zand al tussen je tenen kruipen. Let wel op: het strand bestaat deels uit zand en deels uit kiezel.

Gaby: “We zijn vanmiddag aangekomen op Aminess Maravea Camping Resort en hebben mooi plekje in de schaduw vlak bij zee!”

Tim-Coronel-Aminess-view

Sightseeing kan tijdens een vakantie in Istrië zeker niet ontbreken. Daarom brengen Tim, Gaby, Mikki en Puck een bezoek aan het stadje Novigrad, dat op vier kilometer van de camping ligt. Dit stadje met Italiaans verleden is een echte parel aan de Adriatische kust in Istrië. Het meest indrukwekkend is het romantische oude centrum van Novigrad, waar je een groot aantal fraaie bezienswaardigheden én een kleine haven vindt. Naast sightseeing is Novigrad ook een fenomenale bestemming voor tal van activiteiten. Familie Coronel huurde een bootje om de Kroatische zee op te gaan. Als je gelukt hebt spot je hier zelfs dolfijnen!

Tim-Coronel-Novigrad

Laatste stop: Camping Sobec

Last best; Tim sloot zijn campervakantie af op camping Sobec in Slovenië. Natuurliefhebbers opgelet, want hier is alles puur natuur. Aan de camping grenst een meertje én de Sala-rivier. Wil je meer van de Sloveense natuur ontdekken? Het sprookjesachtig mooie meer van Bled ligt op slechts 3 kilometer afstand van de camping. En… deze camping is helemaal kidsproof! Er zijn allerlei speelmogelijkheden voor groot en klein én er is leuke animatie. Het is dan ook niet voor niets één van de beste campings van Slovenië.

Tim-Coronel-Sobec

Familie Coronel stond met de camper op een fijn plekje aan het meer. Natuurlijk hebben zij daar gebruik van gemaakt en zijn zij lekker gaan zwemmen. Het hoogtepunt is het floatable aquapark in het meer. Klim, stuiter, glij en plons zo het water in! Naast het meer van de camping is het meer van Bled ook zeker een bezoekje waard. Daarom huurde Tim en zijn gezin een bootje om ‘het mooiste meer van Slovenië’ op te gaan. Dit meer en de omgeving zijn adembenemend. Het barst hier van de plekjes die je echt met eigen ogen moet zien!

Tim-Coronel-Lake-Beld

Ondanks dat Tim’s gezin relatief kort in Slovenië is verbleven, vinden ze het hier schitterend. De familie wil dan ook zeker nog eens terug, want in de omgeving zijn nog veel meer toffe dingen te beleven. Wat dacht je van de de Grotten van Postonja? De Vintgar kloof? Of de langste zipline van Europa: de Dolinka zipline? Al met al genoeg redenen om hier nog eens terug te keren.

Wat een geslaagde campervakantie was dit! Wil jij net als Tim Coronel ook genieten van een campingvakantie door Kroatië en Slovenië? Bekijk dan al onze topcampings in Kroatië en Slovenië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *