De tien leukste stedentrips met verblijf op de camping!

Top 10 leukste stedentrips

Kamperen bij wereldsteden. Ontdek de tips & campings in de buurt!

Ga jij voor een stedentrip? Combineer dit dan met een campingvakantie! Er liggen verschillende camping dicht bij een stad. Vervoer naar het centrum is vaak makkelijk te doen. Geniet van de drukte van de stad en de rust van de camping, de ideale combinatie!

1.Oui, oui, Paris!

Parijs is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

De ideale stedentrip voor de hele familie: Parijs. Bezoek de bekende bezienswaardigheden als Arc de Triomphe, de Notre Dame en de Eiffeltoren. Leuke bezienswaardigheden voor kinderen zijn het Aquarium de Paris, Zoo de Vincennes en Le Jardin d’Acclimatation. Ook niet te missen voor kinderen: Disneyland® Parijs! Camping Iris Parc Le Chêne Gris ligt op slechts 20 minuutjes rijden van het park. Ideaal: het treinstation naast de camping. Met de trein ben je in 45 minuten in het centrum van Parijs.

2. La Dolce Vita in Rome

Rome is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Wow, wat een historie! Een stedentrip naar Rome is een reis door de tijd. Bezoek het Colosseum en waan je in de tijd van de gladiatoren. Ga daarna naar Forum Romanum waar de ruïnes van het oude centrum te bewonderen zijn. Ook een aanrader: Villa Borghese. Op dit gigantische landgoed vind je musea, vele wandelpaden en één van de oudste dierentuinen van Europa: Bioparco. Verblijf op slechts 10 kilometer van het centrum op camping Roma Camping Village. Wil je Rome bezoeken? Neem de auto, het openbaar vervoer óf de shuttlebus van de camping.

3. Wenen van keizerin Sissi

Wenen is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Een prachtige stad met klasse en stijl. Een stedentrip naar Wenen is een echte aanrader. Bezoek onder meer Schloss Schönbrunn, het zomerpaleis van prinses Sissi. Na al het cultuursnuiven toe aan een kopje koffie? Dan bestel je die bij een koffiebarretje voor naast je Weense Sachertorte, een chocoladecake met abrikozenmarmelade. Mmm! Donaupark Camping Tulln ligt 30 kilometer van Wenen. En… vanaf de camping is er een directe busverbinding naar de stad!

4. Met de oude tram door Lissabon

Lissabon is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Stad en strand: een ideale combinatie. En die vind je in Lissabon. Camping Costa de Caparica ligt dicht bij de stad én het strand. Wil je Lissabon verkennen? Reis mee met de oude tram. Een must is overigens een bezoek aan het oude kasteel Castelo de São Jorge. Dit ligt op een heuvel en vanaf het kasteel heb je prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Taag. Een tip voor deze stedentrip met kinderen: een tourtje met de Hippotrip. Deze bus gaat over de weg én het water!

5. ‘O sole mio zingen in Venetië

Venetië is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Het is een van de meest bezochte steden van Italië en het is één groot openluchtmuseum. Venetië! Wandel door de smalle straatjes en over de romantische bruggen en maak een tochtje met een gondel. Een grote trekpleister van de stad is de San Marcobasiliek op het centrale San Marcoplein. De dag sluit je af met een pizza en een heerlijk ijsje, want de lekkerste ijssalons bevinden zich in Venetië! Wist je dat je in Venetië kunt kamperen? Op slechts 10 kilometer van de stad op camping Village Jolly. Ideaal! Bovendien heeft deze camping een shuttlebus die je in een kwartiertje in het centrum brengt.

6. Historische stedentrip naar Praag

Praag is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Praag wordt steeds populairder als stedentrip. Het historische deel van de stad is goed bewaard gebleven. Dit hele gedeelte van de stad staat daarom op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een populaire bezienswaardigheid in de historische binnenstad? De Karelsbrug. Deze brug is helemaal versierd met mooie beelden. Ook op het oude stadsplein kom je ogen tekort. Dit plein is zo’n 9000 vierkante meter groot. Je ziet er het stadhuis, verschillende paleizen en de Sint Nicolaaskerk (één van de 3 Sint Nicolaaskerken in Praag). Vanaf camping Praha Klánovice sta je binnen 20 minuten met de metro in de binnenstad. Nog dichterbij is camping Sokol Praha. Vanaf deze camping ben je al in een paar minuten in het centrum.

7. Lekker eten in Lyon

Lyon is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Historie en moderne architectuur. Je vindt het alle twee in een van de grootste steden van Frankrijk: Lyon. Waar de rivieren de Rhône en de Saône samenkomen, tref je het meest historische deel, dat Vieux Lyon heet. Een goede tip voor hier? Rue de Boeuf! Bezoek ook wetenschapsmuseum ‘Des Confluences’ dat eruit ziet als een futuristisch bouwwerk. Kamperen in de buurt van Lyon kan op camping Les Portes du Beaujolais.

8. Port drinken in Porto

Porto is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

De ideale stedentrip voor de lente en de herfst. In Porto schijnt het zonnetje bijna altijd! Deze stad bevindt zich bovenop de heuvels, dus je loopt vaak via steile straatjes of lange trappen de stad door. Maak deze stevige wandeling en geniet van begin tot eind van de prachtigste uitzichten op de stad en zijn rode daken. Bezoek ook Ribeira, de oudste wijk van Porto, aan de rivier de Douro. Het lijkt of de tijd hier heeft stil gestaan. De hele wijk bestaat uit ouderwetse, smalle straatjes, met kleine huisjes en lokale markten. Voor een bezoek aan deze mooie stad kun je overnachten op camping Angeiras. Deze camping ligt 10 kilometer van het vliegveld en 17 kilometer van het centrum van Porto.

9. Kunstzinnig Florence

Florence is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

Ga je op vakantie in Toscane? Maak dan een tripje naar de stad Florence. Wandel langs de rivier de Arno en de bekende Ponte Vecchio-brug. Andere aanraders in deze topstad? De Dom en Palazzo Vecchio aan het beroemde Piazza della Signoria. Kunstliefhebbers gaan naar musuem Uffizi waar werken te zien zijn van Michelangelo en Rembrandt van Rijn. Voor overnachtingen dicht bij de stad verblijf je op camping Norcenni Girasole Village, op slechts 50 minuutjes rijden. In het hoogseizoen gaat er zelf een privébus vanaf de camping naar het centrum.

10. Strand en stad in Barcelona

Barcelona is een van de leukste stedentrips, verblijf is de camping.

De stad Barcelona heeft écht voor ieder wat wils. Je vindt hier de perfecte combi van cultuur, shoppen, heerlijk eten en het strand. De Ramblas is het bruisende middelpunt van het centrum. Hier vind je veel winkeltjes, tapasbars en straatartiesten. Bezienswaardigheden in de stad zijn de bekende Sagrada Familia, een van de werken van Gaudí. De bouw van deze kathedraal startte in 1882 en is nog altijd in volle gang. Gaan er voetballiefhebbers mee op reis? Dan is een bezoek aan stadion Camp Nou een must voor op je vakantie to-dolijstje. Deze thuisbasis van voetbalclub FC Barcelona is het 3e grootste stadion van de wereld. Welke camping in de buurt ligt van Barcelona? Camping Vilanova Park. Een belangrijk voordeel van deze camping is de bushalte die ernaast ligt. Je bent met het openbaar vervoer zo in het stadcentrum!

 

Nog meer citytrip inspiratie? lees dan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *