glamping

6 redenen waarom glamping meer is dan kamperen

Glamping staat voor ‘glamorous camping’, oftewel: super-de-luxe kamperen! Alle glamping stacaravans en safaritenten zijn éxtra comfortabel. Je slaapt in royale bedden, je stapt onder de douche in je eigen een luxe badkamer én je hebt een eigen keuken met alles erop en eraan. Heb je zin in een vakantie met even veel luxe als thuis of misschien wel nóg meer luxe dan in en om je eigen woning? Ga dan met z’n tweeën of met je hele gezin op glampingvakantie.

In dit blog noemen we een aantal redenen waarom glamping dé perfecte vakantie is:

  1. Je hebt veel ruimte
  2. Alles is aanwezig in de accommodatie
  3. Keuken en sanitair hoef je niet te delen
  4. Meer tijd voor vakantie
  5. Je leeft in de buitenlucht
  6. Goede nachtrust

1. Veel ruimte

Met glamping heb je alle ruimte voor jezelf! De glampingaccommodaties staan vaak op velden, ruim van elkaar vandaan waardoor je dus geen last hebt van buren. Oftewel lekker veel ruimte en privacy. Ook de accommodaties zelf zijn ruim en hebben een eigen keuken en sanitair. Je hebt dus alles wat je nodig hebt bij de hand.

Glampingtip: Camping Mon Perin

  • Vier-sterrencamping
  • Camping Mon Perin ligt op het schiereiland Istrië, dicht bij het oude stadje Bale
  • Kristalheldere zee, cool zwemparadijs én dinosaurussen!

2. Alles is aanwezig in de accommodatie

De glampingaccommodatie heeft alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde vakantie. Extra luxe meubilair is aanwezig in de accommodaties. Wil je genieten van een lekkere koffie? ’s Ochtends zet je in een handomdraai de beste koffie met de moderne koffiecupmachine. Bij sommige accommodaties heb je zelfs een buitengrill, privé bubbelbad of toegang tot een exclusief zwembad voor glamping-gasten. Je hoeft geen eigen luchtbed, stoelen, tafels of andere grote benodigdheden mee te nemen, want alles staat al voor je klaar op de camping. Dit scheelt natuurlijk ook een heleboel plek in de auto, wat de rit naar de camping aangenamer maakt. Het enige wat je zelf meeneemt, is kleding, toiletspullen en afhankelijk van de camping soms bedlinnen en/of handdoeken.

Glampingtip: Camping Tamarit Beach Resort

  • Vier-sterrencamping
  • Campingparadijs voor het hele gezin, direct aan het strand van Tamarit
  • In de buurt: een leuk klimbos, Tarragona en pretpark Port Aventura

3. Keuken en sanitair hoef je niet te delen

Een van de grote voordelen van het boeken van een luxe glampingaccommodatie is dat je een eigen keuken en sanitair hebt. Je hoeft dus niet meer de camping over te lopen om een frisse douche te nemen of om even naar het toilet te gaan. Dat is verleden tijd. Dit kan gewoon in je eigen glamping. Heerlijk toch dat je je douchespullen gewoon kunt laten staan?! Sommige accommodaties hebben zelfs een stortdouche.

Glampingtip: Camping Premium Zadar

  • Vijf-sterrencamping
  • Op steenworp afstand van het centrum van Zadar
  • Direct aan het kiezelstrand bij een ondiepe zee

4. Meer tijd voor vakantie

Doordat jouw accommodatie helemaal klaar is voor gebruik zodra je aankomt, kun je meteen genieten van je vakantie. Geen gestunt meer met tentstokken, haringen in de grond slaan of de caravan waterpas neerzetten. Je kunt direct bij aankomst het zwembad induiken of een leuk stadje in de buurt bezoeken. Als de vakantie voorbij is, hoef je niet te stoeien met tafels en stoelen in de achterbak. Je pakt je koffers en vertrekt binnen no-time richting huis.

Glampingtip: Camping de Leistert

  • Vijf-sterrencamping
  • Geliefd vakantieparadijs met spectaculair zwembadcomplex
  • In de buurt: het natuurgebied van de Grote Peel

5. Je leeft in de buitenlucht

Als je een glampingaccommodatie boekt, spendeer je veel tijd in de natuur. ’s Morgens wakker worden van de eerste zonnestralen, ’s middags even terug naar de glampingtent om een boekje te lezen en ’s avonds lekker kokkerellen in de droomkeuken. De frisse buitenlucht doet iedereen goed!

Glampingtip: Camping Ma Prairie

  • Vier-sterrencamping
  • Dicht bij diverse steden en 3 kilometer van het strand van Canet
  • Mooie zwembaden en veel sportmogelijkheden

6. Goede nachtrust

Als je overnacht in een glampingaccommodatie zeg je gedag tegen de ongemakkelijke luchtbedden en de slapeloze nachten. De accommodaties zijn allemaal voorzien van heerlijke matrassen waar je goed op slaapt. Zo heeft de Serengeti XL glamping tent een tweepersoonsbed, een gezellige bedstee én een stapelbed.

Glampingtip: Camping Ohai Nazaré Outdoor Resorts

  • Drie-sterrencamping
  • Tussen de pijnbomen en maar 3 km van zandstrand Praia de Nazaré
  • Surfbestemming voor jong en oud!

Alle glamping accommodaties hebben een andere indeling en voorzieningen. Zo heeft de ene stacaravan een moderne keuken met bar, een badkamer en een veranda met hangmat. Terwijl de andere stacaravan of luxe glampingtent is uitgerust met een compacte keuken, twéé badkamers en een veranda met buitengril. Word jij helemaal enthousiast van een glampingvakantie? Maar staat jouw ideale accommodatie niet in dit blog? Bekijk dan ons aanbod van campings met de beste glamping accommodaties.

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *