voorjaasvakantie-camping-Bella-Italia

6 tips voor jouw voorjaarsvakantie op camping Bella Italia

De natuur komt weer tot leven, de dagen worden langer en overal bloeien kleurrijke bloemen. Het is voorjaar; een mooie tijd om op vakantie te gaan. Toevallig is de meivakantie al in het vooruitzicht; tijd om een reisdoel en een camping uit te kiezen. Wat dacht je van camping Bella Italia aan het Gardameer? De perfecte bestemming voor het voorjaar. Het voorjaar begint aan het Gardameer al vroeg. In april en mei geniet je al van fijne tempraturen rond de 20 graden. Dat is bijna 10 graden warmer dan in Nederland!

Over voordelen gesproken: het voorjaar vieren aan het Gardameer heeft nog veel meer pluspunten! Waar het hier in de zomer vaak erg warm is, is het in de meivakantie juist het perfecte weer om de omgeving te ontdekken. Daarnaast is het een stuk minder druk in de omgeving: ideaal om van alles te beleven! Maar wat is er allemaal te doen in de omgeving van de geliefde camping Bella Italia? Hier zijn 6 tips voor een geweldige voorjaarsvakantie aan het Gardameer.

1. Bezoek kasteel Rocco Scaligeri in Sirmione

Op ongeveer 10 kilometer van camping Bella Italia vind je een van de parels van het Gardameer; het stadje Sirmione. Hier ligt het kasteel Rocco Scaligeri, een schitterend kasteel dat is gebouwd in dezelfde stijl als andere kastelen uit de omgeving. Toch is dit historische gebouw anders; het kasteel wordt namelijk omringd door een slotgracht en is slechts via één weg te bereiken. Je wandelt over de ophaalbrug tussen de kasteelmuren naar binnen. Hier zie je bij de ingang nog restanten van een klooster. Als je goed kijkt zie je zelfs eeuwenoud gips op de muren zitten. Na het beklimmen van 146 treden kom je aan bij de top van de torens. Eenmaal boven heb je een adembenemend uitzicht over het Gardameer én op het schiereiland van Sirmione. Dat maakt de klim zeker de moeite waard!

Sirmione-camping-bella-italia

2. Vaar naar Isola del Garda

Als je een vakantie aan het Gardameer doorbrengt, mag een boottocht over het helderblauwe water niet ontbreken. Vanuit de haven van Sirmione maak je een mooie boottocht richting Isola del Garda. Deze haven ligt op 6 kilometer afstand van camping Bella Italia. Ondanks zijn bescheiden grootte staat het eiland groots voor genieten. Op het eiland staat een magnifieke 20e -eeuwse villa met een rijk begroeide tuin met terrassen, mooie bloemen en exotische planten. Als je het eiland nadert, geniet je al van een fantastisch uitzicht. Eenmaal op het eiland wordt dat alleen maar mooier. Boek een rondleiding door de wondermooie tuin waar alle bloemen in het voorjaar bloeien. Neem een kijkje in verschillende kamers van de villa. Sluit de rondleiding af met een drankje op het terras en een onvergetelijke panorama view over het Gardameer.

isola-del-garda-camping-bella-italia

3. Beoefen waanzinnige watersporten op het Gardameer

Op camping Bella Italia valt veel waterpret te beleven in het waterpark. Maar voor wie nooit genoeg krijgt van waterpret is er bij het Gardameer nog veel meer te doen. De veelzijdige omgeving van het Gardameer leent zich ook in het voorjaar al voor watersporten. Zo kun je op camping Bella Italia waterskiën, kanoën en parasailen. Op zoek naar nog meer uitdaging? Vanaf camping Bella Italia ben je op loopafstand in Peschiera del Garda, waar je nog meer watersporten bespeurt. Een walhalla voor watersportliefhebbers!

watersporten-camping-bella-italia

4. Zweef boven het water op Ciclopista del Garda

Houd je van nog meer actie op vakantie? Laat je benen dan ronddraaien op Ciclopista del Garda, 90 kilometer van camping Bella Italia. Ciclopista del Garda is onderdeel van Garda by bike een 140 kilometer lang fietspad rond het Gardameer. Dit fietspad wordt ook wel het mooiste van Europa genoemd. Ciclopista del Garda is daarvan een heel mooi onderdeel. Hier fiets je over houten boardwalks, die boven het water ‘zweven’. Je fiets langs de rotsen, terwijl het pad in de lucht lijkt te hangen. Onderweg zie je prachtige bergtoppen en heb je een buitengewoon uitzicht over het Gardameer. Het uitzicht maakt het uitwijken vanaf de camping meer dan waard!

Ciclopista-del-Garda-camping-bella-italia

5. Stijg naar grote hoogte in de Monte Baldo kabelbaan

Op maar 47 kilometer van camping Bella Italia ontdek je een spectaculair uitzicht op hoge hoogte. Neem plaats in de panoramalift die je vanuit Malcesine naar de top van de 1800 meter hoge berg Monte Baldo brengt. Tien minuten lang maak je een betoverende rit in een gondel die stijl omhoog loopt. Wanneer de lift 360 graden draait, bewonder jij de gehele panorama en kijk je uit op het Gardameer en de bergen! In de verte zie je de sneeuw van de Dolomieten en je hoort het gerinkel van bellen van bergkoeien en kalfjes. De laatste 100 meter leg je wandelend af. Je wandelt tussen de grazende koeien naar hoger gelegen berghutten. Kleed je warm aan, want boven op de berg is het een stuk frisser!

monte-baldo-camping-bella-italia

6. Bekijk vele bezienswaardigheden en shop in Verona

Voor wie houdt van cultuursnuiven en shoppen, is Verona een prachtbestemming. Verona is maar 30 minuutjes rijden vanaf camping Bella Italia. De stad, die ook de setting is van Romeo en Julia, is onwijs sfeervol. Je ziet hier zoveel prachtige gebouwen, sfeervolle straten en gezellige piazza’s. Bijvoorbeeld Piazza delle Erbe; het kloppend hart van de stad. Dit stadsplein is omringd door karakteristieke huizen in oude Italiaanse stijl, gevulde terrassen en marktkramen. Op dit plein bulkt het van historie. Zo stamt de fontein op het plein uit 1368! Na het cultuursnuiven loop je vanaf Piazza delle Erbe door naar Via Mazzini, de autovrije winkelpromenade van Verona. In deze smalle straat ontdek je kledingwinkels van bekende merken én typisch Italiaanse boetiekjes. Aan het eind van de dag verlaat je Verona met een hippe nieuwe outfit!

Verona-camping-bella-italia

Meer weten over de omgeving van camping Bella Italia? Lees meer over tips in de omgeving, activiteiten in de omgeving en reviews van campinggasten die vakantie vierden op camping Bella Italia. Nog geen geschikte camping gevonden? Bekijk ook eens de met een aanbod van 95 campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *