voorjaasvakantie-camping-Bella-Italia

6 tips voor jouw voorjaarsvakantie op camping Bella Italia

De natuur komt weer tot leven, de dagen worden langer en overal bloeien kleurrijke bloemen. Het is voorjaar; een mooie tijd om op vakantie te gaan. Toevallig is de meivakantie al in het vooruitzicht; tijd om een reisdoel en een camping uit te kiezen. Wat dacht je van camping Bella Italia aan het Gardameer? De perfecte bestemming voor het voorjaar. Het voorjaar begint aan het Gardameer al vroeg. In april en mei geniet je al van fijne tempraturen rond de 20 graden. Dat is bijna 10 graden warmer dan in Nederland!

Over voordelen gesproken: het voorjaar vieren aan het Gardameer heeft nog veel meer pluspunten! Waar het hier in de zomer vaak erg warm is, is het in de meivakantie juist het perfecte weer om de omgeving te ontdekken. Daarnaast is het een stuk minder druk in de omgeving: ideaal om van alles te beleven! Maar wat is er allemaal te doen in de omgeving van de geliefde camping Bella Italia? Hier zijn 6 tips voor een geweldige voorjaarsvakantie aan het Gardameer.

1. Bezoek kasteel Rocco Scaligeri in Sirmione

Op ongeveer 10 kilometer van camping Bella Italia vind je een van de parels van het Gardameer; het stadje Sirmione. Hier ligt het kasteel Rocco Scaligeri, een schitterend kasteel dat is gebouwd in dezelfde stijl als andere kastelen uit de omgeving. Toch is dit historische gebouw anders; het kasteel wordt namelijk omringd door een slotgracht en is slechts via één weg te bereiken. Je wandelt over de ophaalbrug tussen de kasteelmuren naar binnen. Hier zie je bij de ingang nog restanten van een klooster. Als je goed kijkt zie je zelfs eeuwenoud gips op de muren zitten. Na het beklimmen van 146 treden kom je aan bij de top van de torens. Eenmaal boven heb je een adembenemend uitzicht over het Gardameer én op het schiereiland van Sirmione. Dat maakt de klim zeker de moeite waard!

Sirmione-camping-bella-italia

2. Vaar naar Isola del Garda

Als je een vakantie aan het Gardameer doorbrengt, mag een boottocht over het helderblauwe water niet ontbreken. Vanuit de haven van Sirmione maak je een mooie boottocht richting Isola del Garda. Deze haven ligt op 6 kilometer afstand van camping Bella Italia. Ondanks zijn bescheiden grootte staat het eiland groots voor genieten. Op het eiland staat een magnifieke 20e -eeuwse villa met een rijk begroeide tuin met terrassen, mooie bloemen en exotische planten. Als je het eiland nadert, geniet je al van een fantastisch uitzicht. Eenmaal op het eiland wordt dat alleen maar mooier. Boek een rondleiding door de wondermooie tuin waar alle bloemen in het voorjaar bloeien. Neem een kijkje in verschillende kamers van de villa. Sluit de rondleiding af met een drankje op het terras en een onvergetelijke panorama view over het Gardameer.

isola-del-garda-camping-bella-italia

3. Beoefen waanzinnige watersporten op het Gardameer

Op camping Bella Italia valt veel waterpret te beleven in het waterpark. Maar voor wie nooit genoeg krijgt van waterpret is er bij het Gardameer nog veel meer te doen. De veelzijdige omgeving van het Gardameer leent zich ook in het voorjaar al voor watersporten. Zo kun je op camping Bella Italia waterskiën, kanoën en parasailen. Op zoek naar nog meer uitdaging? Vanaf camping Bella Italia ben je op loopafstand in Peschiera del Garda, waar je nog meer watersporten bespeurt. Een walhalla voor watersportliefhebbers!