Roadtrip-Enzo-Knol

Enzo Knols ‘Amazing Roadtrip’ door Kroatië en Slovenië

Alles wat je wil weten over Enzo’s Roadtrip

Enzo Knol gaat niet op vakantie. Enzo Knol gaat op Roadtrip. Voor hem geen relaxed ligbedje aan de rand van een zwembad. Wel een bijna-doodervaring aan de rand van een meedogenloze afgrond. Geen ontspannen weekje sightseeën. Maar ziplinen, raften en giftige schorpioenvissen vangen. In een gruwelijk mooi landschap, ook dat nog!

Enzo, Myron, Daniël en Francis gingen deze zomer met Vacansoleil naar Kroatië en Slovenië. Ze checkten er de beste campings en de meest Instagrammable locaties. En … de vetste activiteiten voor op je bucketlist. Dit blog neemt je mee op hun camping roadtrip, langs alle haarspelbochten, daredevil-activiteiten en breathtaking views.

Eerste stop: idyllisch Istrië

Istrië is een schiereiland in het noorden van Kroatië, ongeveer even groot als de provincie Limburg. Inclusief rollende heuvels, plús de rollende golven van de zee. Geen doorsnee zee, maar de enige, echte Adriatische Zee. Snorkelwaardige baaien met kraakhelder water. Stokoude havenstadjes met een sprookjesgehalte. Het complete pittoreske plaatje. Achter al die pracht en praal gaat een spannend landschap schuil. In Istrië style je je vakantie zoals jij dat wilt. De ene dag installeer je jezelf op een knap kiezelstrand of knus terras. De andere dag doorkruis je het woeste binnenland, hongerig naar … Het Avontuur. Net zoals Enzo Knol.

Dag #1: Check-in op camping Bijela Uvala

Eerst een goede uitvalsbasis kiezen. Aan de kust van Istrië krioelt het van de mooie campings. Bij Vacansoleil kennen we de allermooiste exemplaren. Voor Enzo reserveerden we een plek op camping Bijela Uvala.

Geen twijfel mogelijk: camping Bijela Uvala is één van de mooiste campings van Istrië. Vanaf je super-stacaravan slof je zo naar het strand en dit paradijsje barst van de sportieve activiteiten. Leef je uit in de open air fitness of sla een hole-in-one op de een zeezicht-midgetgolfbaan. Ander hoogtepunt is het floatable aquapark in zee. Klim, stuiter, glij, glibber, plons, repeat!

camping-bijela-uvala-enzoknol

Waarom camping Bijela Uvala in Poreč

  • Laat je trakteren op 100% zeezicht
  • Ga kopje onder in een megagroot drijvend aquapark
  • Romantisch kamperen: baaitjes, rotsen, kraakhelder water

Enzo: “Een midgetgolfbaan met 12 holes, bij de haven met adembenemend uitzicht!’’

Wil je een drankje en een dansje doen? Vlak bij de camping ligt de legendarische openluchtdiscotheek Byblos!

Dag #2: Ziplinen boven de Grot van Pazin

Oké. Tijd voor actie. Istrië bruist van de outdoor-activiteiten. Ben je een daredevil zonder hoogte- en dieptevrees? Doe zoals Enzo en ga ziplinen in het wild. Trotseer je knikkende knieën en buckle up voor de zipline bij de Grot van Pazin. Je duikt als een roofvogel in een ravijn. Terwijl je rakelings over de boomtoppen scheurt, passeer je een grot en verschijnt er plotsklaps een middeleeuws kasteel in je blikveld. Deze zipline-rit is opgedeeld in twee etappes. Eerste rit: 220 meter. Tweede rit: 280 meter. Topsnelheid: 50 kilometer per uur. Je eindigt bij het wandelpad op de kliffen bij de Grot van Pazin. Kun je die ook nog even zien!

  • Openingstijden: van mei t/m september, maandag t/m zondag van 10.00-18.00 uur.
  • Buiten het seizoen alleen op afspraak.
  • Let op: kinderen moeten minimaal 4 jaar oud zijn.
  • Prijs: € 18,65 p.p. voor twee lijnen.

Myron: ”Hoe ga ik ooit nog op tijd stoppen, deze zipline gaat zó hard”

Dag #3 Aquapark Aquacolors

Als iemand een glijbaan-expert is, dan is het Enzo. Als jurylid van de Vacansoleil glijbaantester-actie kent hij alle skills en drills om als een Max Verstappen door de baan en net niet uit de bocht te vliegen. Toch keek Enzo zijn ogen uit in Aquapark Aquacolors in Poreč. Dit waterwonderland bestaat uit 100.000 m2 waterpret. Met waterglijbanen en aquafun uit je stoutste dromen.

  • 20 waterattracties en speedwaterglijbanen
  • Zwem in de langste lazy river van Europa
  • Golfslagbad
  • Crocodile Bay: mega whirlpool met 140 massageligbedden
  • Watergrot met aquabar ”Crocky Pool Bar”
  • Speciale kinderglijbanen: Twister en Tornado
  • Ervaren strandwachten en badmeesters

Enzo: ”Achtbanen, raketten, noem de glijbanen zoals je wil, dit waterpark is gruwelijk”

Zelf dit aquapark uitproberen?

Het is prima bereikbaar vanaf de meeste campings aan de Istrische kust. Openingstijden: In juli en augustus van maandag t/m zondag van 10.00-19.00 uur. Laagseizoen: in mei, juni en september van maandag t/m zaterdag van 10.00-18.00 uur. Een kaartje kost €23 voor kinderen en €30 voor volwassenen in het hoogseizoen. In het laagseizoen zijn de prijzen lager.

Dag #4 Wipe Out Baan op Zelena Laguna

Naast camping Bijela Uvala ligt zustercamping Zelena Laguna. Daar kun je gebruikmaken van de superheftige Wipe Out Baan. Dat is een soort obstacle run op het water waar je allerlei maffe (opblaasbare) hindernissen moet proberen te verslaan. Een bootcamp op zee. Maar wel eh … zonder boot. Dus trek je zwempak aan!

Tweede stop: adembenemend Dalmatië

Dag #5 Check- in op camping Amadria Park Trogir

Én door! Op naar de volgende camping met weer bucketlist-waardige to do’s. Enzo en de bups rijden laidback naar camping Amadria Park Trogir; de pro onder de waterpret. Met jawel; NOG een waterpark in de zee! Zo zie je ze nooit en zo zie je er ineens tien! Kom maar door met die adrenalinekicks! Enzo staat al te springen:

Enzo: ‘’Wow, hier heb je ook zo’n wipe-out baan!’’

camping-belvedere-enzo-knol

Picobello uitzicht

‘Belvedere’, zo heette de camping eerst, betekent mooi uitzicht. Nou, dat is echt een understatement. Chill vanaf de terrassencamping en kijk uit over de glinsterende Adriatische zee en de idyllische eilandjes voor de kust. Een uitzicht dat de chef’s kiss dubbel en dwars waard is. De credits van Enzo liegen er niet om: ‘Een camping waar je u tegen zegt’.

Waarom camping Amadria Park Trogir?

  • Betoverend uitzicht op de Adriatische Zee
  • Gaaf waterpark in de zee en volop watersportmogelijkheden
  • Geniet royaal op de camping zelf

Dag #6 Ilirio’s Hvar Tours vanaf Split

Enzo gaat metéen hard op de eerste dag camping Belvedere. En wat gaat er nou harder dan een speedboot? Met de wind in de haren maken Enzo en zijn vrienden de Three Caves Tour langs de Pakleni-eilanden. Watersport en sightseeing; check!

Ze starten in de haven van Split en cruisen naar Hvar. Dit is een klaarstomertje; hier kunnen de deelnemers nog wat chillen en eten voordat de cruise écht begint. Daniël vist hier zelfs een giftige schorpioenvis op. Tijdens de cruise stopt de gids zo nu en dan om iets over de eilanden en grotten te vertellen. Dus sightseeing, zwemmen, snorkelen en factchecken: vink!

Enzo: ”Een grote blessing dat wij vandaag een tour krijgen bij allerlei van dat soort mooie eilandjes”

Flabbergasted, betoverd en vol van de prikkels en verhalen komen Enzo en zijn vrienden terug in Split. Bekijk sowieso de vlog over deze gave tour van Ilirio’s Hvar Tours.

three-caves-tour-enzo-knol

Dag #7 Rafting Pinta in Podašpilje

Oké, tijd om zelf een boot aan te drijven! En dan geen opblaasbaar bootje, maar een keigave raftboot! Enzo gaat raften op de Cetina rivier; de meest geboekte tour in de omgeving van Split. In beschermd natuurgebied roetsjt en raft Enzo tot wel stroomversnelling level twee of drie! Zoef! Dwars door de canyon van de rivier, wisselt de adrenaline zich af met wat peace and quiet. Dat is ook wel fijn, want de tour duurt drie uur! En voor wat afkoeling neemt de groep een frisse duik in de rustige stukken van de rivier.

Enzo: ’Het was onze beste raft trip ooit! We hebben zo ontzettend genoten. Als je hier in de buurt bent, moet je serieus hier heengaan.’

Alle facts op een rijtje voor je over deze rafting experience:

  • Het riviergedeelte – 11,5 km
  • Duur van de reis – 2,5 tot 3 uur raften, 3,5 tot 4 uur totaal
  • Moeilijkheidsgraad – makkelijk tot matig
  • Minimumleeftijd voor deelname – 7 jaar
  • Er zijn geen vaardigheden of ervaring vereist.
  • Starttijd – 1 april tot 1 oktober 10:15 uur op dagelijkse basis
  • 1 juli tot 1 september 10:15 uur en 15:15 uur dagelijks
  • Prijs is 190 Euro of 1400 Kuna per vlot (1 tot 7 personen)

Laatste stop: Slovenië

Dag #8 & #9 Waterglijbanen testen op camping Terme Čatež

Last but not least; Enzo sluit zijn Vacansoleil roadtrip af op camping Terme Čatež in Slovenië. Zwembad en glijbaan-dorstige vakantiegangers opgelet, want dit is de baas boven baas van de waterpret! Fun fact; de winnaar van de sollicitatie naar het leukste glijbaantje glijdt binnenkort op deze camping! Hij test als echte glijbaantester alle negentien(!) glijbanen haarfijn uit! Maar Enzo en zijn vrienden zijn ook niet vies van een glijbaantest.

Sterker nog, als echte waterpret fanaten testen ze alle glijbanen uit als bazen! En iedere glijbaan heeft zijn eigen daredevil niveau. Gaan ze voor snelheid? Bochten? Heuvels? Één ding is zeker; Enzo en de bups kunnen hun waterlol op. Om even de g-krachten af te wisselen, dobbert Enzo lekker met zijn vrienden in het golfslagbad. En om die ontspanning extra op te schroeven, chillen ze to the fullest in de twee zalige bubbelbaden en het wellness-en beautycentrum. En no surprise; het zwembad en glijbanen zijn door Enzo’s keuring heen:

Enzo: ”Het zwembad én de glijbanen: goedgekeurd!”

Waarom camping Terme Čatež?

  • Bekend van het leuksteglijbaantje.nl
  • Welkom in waterwonderland!
  • Camping hoort bij een bruisend vakantieresort met topvoorzieningen
  • Verblijf in een moderne stacaravan of safaritent

Wat een spectaculaire afsluiting van een geslaagde roadtrip door Kroatië en Slovenië! Wil jij net als Enzo genieten van een roadtrip door Europa én glijden van dit soort knoepers van waterglijbanen? Bekijk hier al onze topcampings waar waterpret gegarandeerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *