De leukste dagtrips rond het Gardameer

Aniek Rooderkerken reist de wereld rond op zoek naar nieuwe culturen, avonturen en bestemmingen. Ze werd zo verliefd op Italië dat ze besloot op Italië Uitgelicht te bloggen over de mooiste steden en regio’s, over kunst, cultuur, musea… eigenlijk al het moois dat Italië te bieden heeft! Ze ontdekt Italië ook graag op de fiets, dus wie weet zie je Aniek & fiets deze zomer wel ergens rondom de Italiaanse Meren‎. Vandaag geeft ze ons de beste tips voor leuke dagtrips rond het Gardameer.

Een wandeling naar Salò en San Felice del Benaco

Lekker in het meer zwemmen of een duik nemen in het zwembad op de camping, een wandeling maken naar dorpjes als Salò of San Felice del Benaco… Je hoeft niet zo heel veel te doen tijdens je vakantie aan het Gardameer, alleen maar genieten van de rust en het mooie uitzicht. Maar wil je toch dagtrips maken vanaf de camping, dan heb ik een paar goede tips voor je!

“Heerlijk flaneren over de boulevard van het charmante Salò.”

Vanaf camping Eden in San Felice del Benaco wandel je in een klein half uurtje naar Salò. In dit charmante plaatsje kan je lekker over de boulevard flaneren. Wij gingen er twee keer naartoe; om pizza te eten in een van de restaurantjes en om ijs te eten, met onze voeten in het water. Net zo makkelijk loop je vanaf de camping naar San Felice del Benaco.

De leukste dagtrips rond het Gardameer - Salò

“Desenzano is een waar paradijs voor shoppers, en ik tref de uitverkoop!”

Desenzano, een paradijs voor shoppers

Hoe mooi wandelen in de omgeving ook is, naar de mooiste dorpjes reis je met de auto. Wij gaan naar Desenzano en parkeren de auto op een van de vele parkeerplekken aan de rand van het stadje. Desenzano is een paradijs voor shoppers, zeker wanneer je zoals ik het geluk hebt er te zijn tijdens de uitverkoop! In Desenzano liggen vooral veel kleine winkeltjes waar je echt leuke items kan shoppen: zonnige zomerjurkjes, een nieuwe bikini…. En wanneer je genoeg hebt gewinkeld koop je een ijsje en wandel je richting de oude haven.

Dagtrips Gardameer - De oude haven van Desenzano del Garda - Vacansoleil blog

 

 

“Overal zie je restaurantjes, winkeltjes en olijfbomen.”

Vanuit Desenzano rijden we door naar Sirmione. Best een dom idee, want veel mensen waren hetzelfde van plan. We staan dus lang in de file en kunnen nog net een parkeerplekje vinden. Mijn tip: vertrek ’s ochtends vroeg! Wanneer we eenmaal onze auto geparkeerd hebben, kijken we onze ogen uit! Over een oude voetgangersbrug lopen we het schiereiland op. Rechts naast ons staat een middeleeuws kasteel. Je kunt hier omhoog klimmen voor een mooi uitzicht over de stad. En wanneer je verder loopt door het stadje zie je overal restaurantjes, kleine winkeltjes, olijfbomen in de parken, en heb je zicht op een helderblauwe zee. Duikje wagen?

Met de boot naar Isola di Garda

Wat ik waterliefhebbers ook echt kan aanraden is een boottocht over het helderblauwe meer. Je hebt een prachtig zicht over het water en de hoge bergen in de verte. Met de boot vaar je bijvoorbeeld naar het Isola di Garda, of je gaat naar Limone sul Garda waar je een citroenkwekerij kan bezoeken. Het Gardameer is namelijk het meest noordelijke punt waar citroenen groeien.

De leukste dagtrips rond het Gardameer - Citroenkwekerij Limona sul Garda

“Duizenden lichtjes weerspiegelen in het water.”

Iets verder reizen ligt Venetië. De romantische stad waar je gewoon een keer in je leven geweest moet zijn. In Venetië loop je door de smalle steegjes langs de kanalen. Mijn beste (budget)tips voor Venetië? Als je een gondelvaart te duur vindt stap je in een van de traghetti; gondels die je voor een paar euro naar de andere kant van het Canal Grande brengen. En ’s avonds neem je Vaporetto lijn 1, de waterbus. In een half uur vaar je over het Canal Grande naar het Piazza San Marco en zie je hoe duizenden lichtjes weerspiegeld worden in het kanaal. Het uitzicht is onbetaalbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *