Camping-Chalets- Glamping-Nassfeld

Wintersport in Oostenrijk met Enzo Knol

Alles wat je wil weten over de wintersportvakantie van Enzo Knol

In juli 2021 nam Enzo Knol je mee op avontuur door Kroatië en Slovenië. Daredevil-activiteiten, breathtaking views en een gruwelijk landschap sierden zijn vlog, Nu, 1,5 jaar later, vervolgt hij met ons zijn avontuur. Maar deze keer in de sneeuw. Het is tijd om naar Oostenrijk (Karinthië) te reizen met Enzo Knol!

Camping-Chalet-Glamping-Nassfeld

Dag #1: Zigzaggend naar Oostenrijk

Al zigzaggend leidden de Oostenrijkse bochten Enzo, Jelmer, Pim, Myron, Nathan en Lars naar de accommodatie. Na één keer knipperen met je ogen, komen ze aan bij Camping Chalets & Glamping Nassfeld. De houten witten logdes en boomhutten aan de bosrand steken extra mooi af tegen het besneeuwde landschap.

Enzo: ”Kijk nou eens eventjes, hoe mooi het is hier. Jeetje, ongelofelijk, echt ongelofelijk.”

De perfecte timing, want de inchecktijd was tussen 4 en 6. Aankomsttijd? Kwart over 5. Al zingend loopt Enzo de trap op. De receptioniste haakt hier perfect op in. ‘’Hallo, goedemorgen zonneschijn. Heb je goed geslapen? Dan is alles fijn.” 10 minuten na het inchecken begint het te schemeren. Tijd om de boomhut te ontdekken!

Boomhut Enzo Knol

Dag #2: Wauw! Ontwaken met dit uitzicht

Het uitzicht is nóg adembenemender bij daglicht. Vanaf het balkon van de boomhut op camping Chalets & Glamping Nassfeld, met fluitende vogels op de achtergrond, om precies te zijn. Hier staat het besneeuwde berglandschap, met uitzicht over de chalets, op hun te wachten.

Myron: ”Dit is echt zo rustgevend… Dit is zo lekker wakker worden.”

Camping-Chalet-Glamping-Nassfeld

Waarom camping Chalets & Glamping Nassfeld?

  • Glamping resort met luxe chalets en boomhutten
  • Naast zwem- en wellnessoase Aquarena
  • Skiën en snowboarden in de winter en hiken en biken in de zomer

Volgende stap? Sneeuwpret

Na het ontwaken in de boomhut, is het tijd om de hagelwitte pistes te verkennen met de Kärnten skipas. Het avontuur begint in de gondel. Erg gezellig, wat het gierende gezelschap heeft hier een fantastische tijd. Eenmaal boven aangekomen, kan het snowboarden en skiën beginnen.

Enzo: ”Allereerste piste, daar gaan we. Wat een uitzicht!”

Al boardend showt Enzo zijn kunsten. Looking good baby, roept Enzo naar Myron. De eerste piste is nog wel even wennen. Ze zat meteen al in zo’n klasje. Halverwege de piste, op het vlakke stuk, wacht Enzo totdat iedereen er is. Tijd om het laatste stuk te trotseren tot aan het dal. En de eerste piste is een feit.

Camping-Chalet-Glamping-Nassfeld

Tweede stop? De skilift met een fenomenaal uitzicht over de besneeuwde Oostenrijkse bergtoppen. Schaterlachend eindigt Enzo tijdens het snowboarden op de grond met een gigantische sneeuwbal over hem heen, gegooid door Nathan.

En dan is het tijd om snelheid te maken. Vol gas, remmen is angst, gang  is alles. Op de 1822 meter hoge piste zet Enzo zijn skitracks aan. Niet alleen om te meten hoe snel je gaat, maar ook met wat voor snelheid je onderuit gaat. 😉 De pistes zijn goed en door de blauwe lucht is de beste dag uitgezocht. Het uitzicht op de bergen aan de horizon maakt het helemaal compleet. Tijd voor de volgende afdaling!

Oeps. Verkeerde piste. In plaats van piste 77 werd 80 gevolgd. Dan maar slalommend langs blauwe en rode vlaggen naar beneden. Het parcours hebben ze helemaal voor zichzelf, waardoor de mooiste tricks worden vertoond. Mét snowboard.

Enzo: ”Hoe nice was de eerste dag. Wat was dit fantastisch. Super super super blij.”

Camping-Chalet-Glamping-Nassfeld

Dag #3: Het breedste panorama view ooit voor Enzo Knol

Het uitzicht tijdens het ontbijt op de veranda? De besneeuwde bergtoppen waar de zon langzaam achter verschijnt. Het lijkt haast geschilderd te zijn.

Myron: ”Dit bed ligt echt lekker. Uitzicht waar je u tegen zegt. Met hoofdletter U.”

Tijd om een ander gebied te ontdekken. Het is één van de breedste panorama views die Enzo ooit heeft gezien. Op de tweede piste staat de ultieme bocht op Enzo te wachten. Aangezien hij met rechts voor staat en de bocht links gaat, is dit de perfecte bocht om aan te snijden. Door vlak voor Nathan af te remmen, wordt hij getrakteerd op een dik pak sneeuw. Meteen teruggepakt! Snelheid tijdens het afdalen? Makkelijk 71 km/u. Daarna staat een brede piste in het funpark op ze te wachten. Het funpark bestaat uit grote ramps aan de linkerkant. Freestylen kan aan de rechterkant.

Dag #4: Na sneeuwpret komt… waterpret

De camping grenst aan zwem- en wellnessoase Aquarena. Even een speedo scoren en het bandje voor toegang tot het zwembad. Mét glijbanen. Want die moeten uitgeprobeerd worden. Ze dobberen in de crazy river in banden, met uitzicht op het besneeuwde landschap. En de meest interactieve glijbaan bewaren ze voor het laatst. Er zijn 10 touchpoints om te raken. Met Hell, Disco of Dark als thema, die je kiest voordat je in de glijbaan gaat, is er volop pret in de glijbaan. Een massage, chillen aan het zwembad en even het water induiken. Een paar baantjes in de wellness trekken en de dag is helemaal compleet.

Enzo: ”Ik geef het zeker een 10!”

Dag #5: Op naar het funpark

Het is druk bij de skilift. Maar dit is snel vergeten door het uitzicht op de berg. ‘’Deze pistes zijn zo clean, dat je er hard gaat’’, roept Enzo enthousiast. De groep heeft in totaal 2 uur de tijd om te boarden en skiën in het funpark. Daarna is het tijd voor de schietbaan. Ze bezoeken het klim- en schietcentrum KLE-SCH in St. Daniel.

Enzo: ”Ik sta niet achter het gebruik van wapens. Maar ik wil dit altijd als gamer een keer proberen, onder toezicht van een professional op een schietbaan!

De schietbaan is een plek waar je een training kunt volgen, een licentie kunt halen of een wapen kunt kopen. Dit wordt bijvoorbeeld door jagers gedaan. Maar je kunt hier ook oefenen, omdat hier je interesse ligt. Enzo en zijn groep gebruiken verschillende wapens on te schieten. Vol enthousiasme worden verschillende wapens, onder begeleiding, uitgeprobeerd. En ook al vindt Myron het minder leuk, ze schiet wel met een AR15. Resultaat? Ze staat te shaken door de terugslag.

Camping-Chalet-Glamping-Nassfeld

Dag #6: Terug naar huis

Dag 6 staat in het teken van de terugreis. Het is tijd om de spullen in te pakken en afscheid te nemen van de boomhut met uitzicht over het besneeuwde Oostenrijkse berglandschap.

Enzo: ”Bedankt Vacansoleil voor deze fantastische wintersport!”

Enzo-Knol-skivakantie-Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *