Kies voor extra luxe! Bekijk de glamping accommodatie van Vacansoleil in Frankrijk!

7x De mooiste glampings onder de Franse zon

Voetjes omhoog, cocktail in de hand en relaxen maar!

Glamping. Wat een luxeleventje! En dat op de camping. In sommige glampingaccommodaties heb je zelfs nog meer luxe dan thuis. Bijvoorbeeld als je thuis vaatwasser-loos, moessondouche-loos, airco-loos of bubbelbad-loos bent. Houd je net als ik van súper-de-luxe? Check dan deze 7 glampings in (Zuid) Frankrijk eens.

Glamping aan de Côte d’Azur

Als je ergens glamorous kunt kamperen, is het wel aan de Côte d’Azur. Dé weelderige kust van la France. De pracht en praal van de streek wordt weerspiegeld op de campings. En de campings met glampingaccommodaties zijn hier, aan de luxe kust, het allermooist!

1 Holiday Green *****

Mmm. Wat is het hier genieten. Zwembad? Check. Gezellig buitenbarretje voor cappuccino en cocktails? Check. Glampingaccommodaties met vaatwasser en nespresso? Check!
Tip: huur mountainbikes en fiets naar Fréjus en het strand. En dan bij terugkomst heerlijk ontspannen in je privé bubbelbad met een glas Syrah-wijn.

2 Les Tournels *****

Hier vertoef je op een speciaal glampinggedeelte van de camping. Het absolute pluspunt van Les Tournels? Het ligt dicht bij het beroemde strand van Pampelonne! Dus, bikini mee en op naar het strand. 😎
Tip: Deze camping ligt ook super dicht bij Saint-Tropez. Daar moet je heen. Houd je ogen open, want deze vakantieplek is populair bij de rich and famous!

Bekijk de glampings op camping Les Tounels.

3 Domaine du Colombier *****

Oelala. Een blue lagoon op de camping én 3 kilometer verderop Fréjus Plage. De beste glampingaccommodatie hier? Dat is de Glamping Stacaravan 4, mét bubbelbad! Samen bubbelen kan overigens ook in het balneozwembad, dat exclusief voor volwassenen is.
Tip: Huur een fiets en trapper naar Saint Raphaël. Daar stap je in de trein om langs de kust door te reizen naar Cannes (half uur) en Nice (uurtje). Een ontspannen tochtje, waarbij je lekker naar buiten tuurt.

Glamping in Languedoc-Roussillon

Ga je liever naar de glamping in de zuidelijkste regio van Frankrijk? Met ellenlange zandstranden? Dan zit je goed op de volgende twee comfy campings.

4 Les Méditerrannées Beach Garden *****

Heb je behoefte aan rust? Dan ga je naar camping Les Méditerrannées Beach Garden. ‘s Ochtends haal je verse croissants, dan even relaxen aan het zwembad en húp vanuit de garden naar de beach. Dat ligt er direct naast!
Tip: Bezoek Sète, op een half uurtje rijden. In deze havenstad kun je heerlijk slenteren over weggetjes aan het water. Beklim de Mont Saint-Clair voor een top uitzicht en bezoek vervolgens de vismarkt om een stuk verse tonijn mee te nemen en te grillen op je camping. Jammie!

5 Domaine de la Dragonnière *****

De zee? Die heb je hier eigenlijk niet eens nodig voor een subtropisch gevoel. Het giga lagunebad op Domaine de la Dragonnière heeft gewoon een zandstrand waar je kunt liggen zonnebaden! Daarna chil je bij je glampingaccommodatie verder… in de hangmat. 😀
Tip: Varen over of fietsen langs het Canal du Midi. Puur genieten! Neem je een picknick mee?

Bekijk de glampings op camping Domaine de la Dragonniere.

Glamping in Bretagne

Met je eigen auto naar de glamping? Dan ga je naar Bretagne. Tien uurtjes rijden en je bent er. Zijn de kids mee? Dan maak je op de heen- of terugweg een tussenstop… bij Disneyland Parijs! Overnachten doe je dan op Iris Parc Le Chêne Gris.

6 Les Mouettes *****

Hier word je pas zen. Vooral bij je eigen glamping stacaravan met terras, met héél véél privacy, mooi uitzicht, ligbedden en bubbelbad!
Tip: Bezoek Morlaix. Een middeleeuwse stad met een immens viaduct – een must om te ‘beklimmen’! – fleurige vakwerkhuisjes en… heerlijke terrasjes voor een hapje en drankje.

Glamping in de Dordogne

Last but certainly not least: glamping in de Dordogne. De ultragroene regio van Frankrijk met verrukkelijke gerechten op de kaart van elk restaurant. Houd je van truffel(mayonaise)? Dan moet je hier zijn!

7 Iris Parc Le Grand Dague ****

De beste glampingaccommodaties hier zijn luxe én extra ruim: de Serengeti XL Safaritenten. Voor XL genieten. ? En dat midden in het bos. Kinderen? Die slapen hier in een leuke, gezellige bedstee.
Tip: Kanoën over de Dordogne – natuurlijk! – maar ook de stad Périgueux is een bezoek waard. Op woensdag en zaterdag koop je hier op de typisch Franse markt verse bio aardbeien en romige en pittige kaasjes voor op jouw riante veranda… bon appétit!

Wel zin in extra luxe, maar dan niet in Frankrijk? We hebben ook glampings in Italië, Denemarken, Nederland, België en Kroatië. Bekijk hier al onze glampings!

Meer Glamping inspiratie vind je in deze blogs:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *