roadtrip-boaz-kroatie

Roadtrippen door Kroatië met Boaz

De avontuurlijke roadtrip van Boaz

In mei 2023 startte het avontuur in Kroatië voor Boaz en zijn vrienden. Freejumpen, springen van kliffen, raften op de rivier en ziplinen op grote hoogtes. Tijdens hun Vacansoleil-break is herinnering na herinnering gemaakt. Meer weten? In dit blog lees je alles over de reisavonturen van Boaz.

Een avontuurlijke roadtrip naar Kroatië!

De vakantie kan beginnen! Want er staat een avontuurlijke roadtrip naar Kroatië op de planning. In een goed uitgeruste bus, met elektrisch schuifraam, om specifiek te zijn. Deze bus is van alle luxe gemakken voorzien om van Nederland naar Kroatië te rijden.

Boaz: ”Nou, we gaan op roadtrip. Start het avontuur!”

Namens Vacansoleil ontving Boaz een goed gevulde reiskoffer met onder andere de plek van bestemming. Dat is voor de rest van het gezelschap nog een verassing. En het wordt… Kroatië! Het is daarna de hoogste tijd om de inhoud te checken. Die frisbee en beachtennisrackets gaan maar al te goed van pas komen. Natuurlijk worden de rackets alvast getest om in de vakantiestemming te komen. De rit naar Kroatië? 15 uur en 25 minuten rijden. Om 12:00 uur ’s nachts is de aankomst op de camping.

Boaz: ”’We gaan op vakantie met Vacansoleil, dat is altijd goed geregeld!”

Het verblijf op Camping Amadria Park Trogir

Vlak bij Trogir is Camping Amadria Park Trogir gelegen. Hier verbleef het gezelschap van 20 mei tot 25 mei. Een royale stacaravan op de camping staat op ze te wachten. Overdag wordt de 26 graden aangetikt, dus het is de hoogste tijd om in het water te plonsen. In de verte lijkt er onweer op komst, dus ze maken snel een paar salto’s en duiken in het zwembad. Op de échte kunsten wachten ze nog even. De beste trucs plannen ze bij de kliffen in het Kroatische Split.

Waarom camping Amadria Park Trogir?

  • Springen van de kliffen van Split op 45 minuten afstand
  • Nog meer waterpret in het campingzwembad
  • Dineren en flaneren in Trogir op zes kilometer afstand

Yes! gelukkig valt het slechte weer reuze mee. Dus het is de hoogste tijd om Trogir te verkennen. Wat een parel! Rustige kanalen, een boulevard met ritselende palmbomen en de relaxte sfeer sieren de stad. Er vindt op dat moment zelfs nog een triatlon plaats. Na een avond uit eten en een kaartspel bij de stacaravan, wordt de dag afgesloten.

camping-amadria-park-trogir

Duiken, springen en salto’s van kliffen in Split

Een nieuwe dag is aangebroken. De adrenalineliefhebbers staan te popelen om naar de kliffen in Split te gaan. Na een korte warming-up in de outdoor gym van de stad, lopen Boaz en zijn vrienden naar de rotsformaties. Daar vertonen ze de beste tricks, zoals salto’s en duiken. Maar… soms ging het nét goed.

Sommige kliffen zijn eigenlijk te gevaarlijk om vanaf te springen. Want die puntige rotsen in het water en zee-egels zijn behoorlijk onvoorspelbaar. Een local liet zien hoe er gesprongen moest worden, dus Mees en Boaz waagden toch een kans. De sprong van Boaz ging perfect, Mees hield er een verwonding aan zijn voet over.

Raften door stroomversnellingen, relaxatie rivieren en… springen van rotsen!

De volgende dag is het tijd om te gaan… raften! Het zonovergoten weer én de prachtige omgeving zijn de perfecte ingrediënten voor een gave tocht op het water. De instructeur van Pinta Rafting geeft een korte uitleg en de GoPro wordt geïnstalleerd.

Gids: ”Met mij ga je niet dood.”

Het water staat aan het begin van de rivier 1/3 hoger dan normaal door de hevige regenval die plaats heeft gevonden. Hierdoor is het raften nóg leuker. Op het tweede stuk staat het water zelfs drie keer zo hoog. De instructeur legt uit dat dit niet extreem is, dus Boaz en zijn vrienden hoeven zich geen zorgen te maken.

Boaz: ”Ik heb hier zoveel zin in.”

Dan is het tijd om met de raft het water op te gaan. In de lichte stroming is er meer dan genoeg tijd om het peddelen goed onder de knie te krijgen. En dan… Dan is het tijd om te raften! De rivier leidt ze door stroomversnellingen en over rotsen. Tussendoor is er een “rustig” stuk waar lekker wordt gedobberd in het water. Als de batterij weer opgeladen is, staat de volgende stroomversnelling op ze te wachten. Ze passeren een waterval én een klif. Als de instructeur vraagt of ze van de klif willen springen, is de keuze snel gemaakt.

Wauw! Ze klimmen naar acht meter hoogte. De hoogste waar ze van mogen springen. De meest gave tricks en sprongen worden gemaakt in het azuurblauwe water.

De laatste stroomversnellingen zijn de leukste volgens de instructeur. Boaz en zijn vrienden zitten soms in de raft, soms weer op de rand. Hier gaat je bloed sneller van stromen! De adrenalineliefhebbers zijn helemaal in hun nopjes. De sterkste stroomversnellingen daarna écht achter de rug.

Ziplinen over het water, door de bossen en langs de rotsen

Na het lunchen in Restaurant Kaštil Slanica staat de volgende activiteit op de planning: ziplinen! De instructeur legt uit hoe het werkt en de uitrustig wordt aangetrokken.

Boaz: ”We hebben 10 ziplines, dus het wordt de ziekste zipline die ik ooit heb gedaan”

Wauw! Iedereen is meteen onder de indruk van de hoogte. De tweede zipline is met een hoogte van 200 meter even spannend. Een schreeuwend geluid galmt door de vallei als Timo roetsjt naar de houten vlonder. Maar ook de piep van de kabel galmt door het dal. Langs de rotsen, door de bossen en over de rivier, verschillende landschappen sieren het ziplinen.

Boaz: ”Kijk wat een uitzicht hier: niet normaal!”

Het is tijd om Devin op te pikken

De volgende ochtend start iedereen relaxed op de camping. Het is de hoogste tijd om de Vacansoleil frisbee uit te testen. Oeps, per ongeluk op het dak van een andere accommodatie gegooid. Nadat ze de frisbee van het dak hebben gevist, loopt het gezelschap naar de zee. Het is tijd voor een heerlijk ontbijt. Daarna reist de groep naar het vliegveld om Devin op te halen.

De eerste stop voor Devin? Een duik in het azuurblauwe water. Na het vertonen van een aantal stunts is het tijd om te relaxen. Auw! Devin is in het water in een zee-egel gaan staan.

Volgende stop? Het is weer tijd om naar Trogir te gaan. Tijdens een wandeling door de stad geeft Tim – met een gebrekkig Engels accent – een zelfverzonnen tour door de stad. Ze eindigen in een heerlijk restaurant, met verschillende luxe delicatessen op het menu.

Springen van de kliffen, zónder zee-egels

De volgende sprongen van kliffen staan op de planning. En wat spotten ze als eerste? Ja: zee-egels. Toch hebben ze na een korte zoektocht een goede plek gevonden waar ze veilig salto’s en duiken kunnen maken. Na een paar salto’s is het tijd om de spullen te pakken. Want in de verte lijken regenbuien aan te komen, waardoor ze op tijd bij de bus moeten zijn.

Toch lijkt het weer mee te vallen, dus iets verderop springen ze opnieuw van kliffen Maar… Devin valt op zijn gezicht in het water. Na een hoop waterpret is het tijd om te chillen op de camping. De dag wordt afgesloten met eten en freerunnen in Trogir.

Het verblijf op Camping Terme Tuhelj

Het is tijd om verder te reizen. Boaz vind het jammer dat ze de kust verlaten, maar de roadtrip wordt voortgezet richting Zagreb. Na vier uur rijden komen ze aan bij de volgende activiteit: paardrijden. Iedereen krijgt een eigen paard en begeleiding voor een rit door de omgeving. Het geasfalteerde pad wisselen ze in voor een zandpad door de weides. En dan… Gaan ze in galop totdat ze de tussenstop bereiken. Ideaal om even te relaxen, uit te rusten en vervolgens met het paard terug te rijden naar de manege.

Van 26 mei tot 29 mei verbleven Boaz en zijn vrienden op Camping Terme Tuhelj. De accommodatie heeft een riant dakterras mét uitzicht op het zwembad. Natuurlijk wordt de nieuwe Kids-Zone met Tube-installatie en glijbanen even uitgeprobeerd. In het hotel van de camping zet het gezelschap hun tanden in het eten in buffetvorm.

camping-terme-tuhelj

Waarom camping Terme Tuhelj?

  • Waterpret in het grootste waterpark van Kroatië
  • Maak een dagtrip naar de hoofdstad Zagreb
  • Paardrijden, wandelen en fietsen: dé vakantiebestemming voor avontuurlijke reizigers

Klimmen en klauteren in het waterpark

Camping Terme Tuhelj grenst aan het grootste waterpark van Kroatië. Tijdens de roadtrip van Boaz was het park gesloten; een week later stond de opening van het seizoen gepland. Maar het weerhield ze toch niet om het even te checken. Door metershoog te klimmen op de felgekleurde glijbanen kregen ze een goed beeld van dit waterpark. Iedereen gaat vrij hun gang, totdat na 25 minuten een badmeester ze vriendelijk vraagt het park te verlaten.

Klimmen op een kasteelruïne en door de bossen

Wandelen door een bebost landschap met een gids: dat is de volgende activiteit. Na een korte uitleg over de omgeving en met wandelstokken erbij, zijn ze klaar om op pad te gaan. Ook al is er genoeg beschutting door de bomen, de temperaturen lopen aardig op. En dan… verschijnt er ineens een kasteelruïne. Dé kans om te klauteren. Met een voldaan gevoel staat er nog een etentje in een restaurant gepland. Voor een fles wijn betaal je 5 euro, voor een pizza 4 euro en een burger 6 euro. Ja, het leven in Kroatië is uiterst betaalbaar.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk alle campings in Kroatië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *