Vakantie Familie Coronel

De zomervakantie in zeven etappes van de familie Coronel

Dit jaar transformeerde de familie Coronel hun zomervakantie tot een “Dakar-rally”. De reis werd opgedeeld in etappes, want zo bleef Tim een beetje in het ritme ;-).  Ook brachten ze hierdoor niet lange stukken achter elkaar door in de auto. Yes! De vakantie begon zodra de voordeur dicht werd getrokken.

De reis werd uitgestippeld via Google Maps. Erg handig, want zo keken ze waar ze ongeveer uit wilden komen en langs welke plaatsen deze route ze bracht. Ook leuk: in de buurt van vrijwel alle highlights op de route lag een Vacansoleil-camping.

”Het voordeel van de campings is dat je altijd weet dat de voorzieningen zeer goed zijn. Goed sanitair en faciliteiten als een restaurantje, broodjesservice of een winkeltje.”

In de campingbeschrijvingen komen de faciliteiten uitgebreid aan bod, dus je weet wat je kunt verwachten. Net als een uitgebreid aanbod activiteiten in de omgeving en een vriendelijke en behulpzame receptie.

1. Etappe 1: Camping am Waldbad – 1.132 kilometer

De langste etappe naar Oostenrijk was meteen de eerste dag. Vlak voor München belandde de familie in de file. Ze besloten de snelweg af te gaan en een restaurant op te zoeken voor de échte Duitse schnitzel. Via Google arriveerden ze bij een tennisbaan. Op het terras, boven de tennishal, met uitzicht op de buitenbanen kregen ze een heerlijke kaart voor hun neus met wel 30 verschillende schnitzels ! Een waar schnitzel paradijs dus.

”Heel bijzonder dat we op deze plek terecht zijn gekomen!”

Na het eten startte het volgende gedeelte van de etappe. De inmiddels lege snelweg bracht de familie tot voorbij München. Daar werd de camper geparkeerd op een camperplaats en de volgende morgen stond het laatste stuk naar de camping op de planning. Tim, Gaby, Puck en Mikki kwamen vroeg aan op Camping am Waldbad, waar de camperplaats meteen vrij was.

”Aan de rechterkant van de camping is het wat rustiger dan aan de linkerkant, de plekken zijn groot en onder de bomen, dus meestal is er schaduw.”

Camping am Waldbad

De Oostenrijkse camping ligt in Dellach im Drautal en heeft een zwembad met een leuke glijbaan, met prachtig uitzicht op de bergen. Het blijft altijd leuk om te zwemmen aan de voet van de bergen. In de heerlijke grote ligweide is er voldoende schaduw. Op loopafstand ligt een klein station, waardoor je binnen een half uurtje in het dorpje Lienz bent. Een stoeltjeslift brengt je naar de top van de berg met een fenomenaal uitzicht. Het hotel dat hier ligt heeft een groot terras, een kinderboerderij, een minigolf en een klimpark. Hartstikke leuk voor de kids. En op de terugweg? Dan pak je de spectaculaire Tirodlerbaan van bijna drie kilometer lang. Het treintje brengt je in tien minuten naar Greifenberg. Er is een meer met glijbanen, klimbaan, duikplank en een restaurantje. Maar dit ook de plek waar je kunt… paragliden! Tim en Puck zeiden daar natuurlijk geen “nee” tegen!

Camping am Waldbad

Etappe 2: Camping Menina – 210 kilometer

Camping Menina is een echte avonturencamping, gelegen in de Sloveense natuur. De omgeving is prachtig, ideaal om te klimmen, raften, biken en minigolven. Centraal op de camping ligt een zwemmeer met een beachbar en rondom de camping een snelstromende rivier. De familie Coronel stond aan het riviertje waar je meteen kunt pootjebaden.

De eigenaar Jure maakt er een grappige chaos van. Door het persoonlijk contact met de kampeerders, hangt er een familiaire sfeer tussen de medewerkers en bezoekers. Het outdoor team is onwijs enthousiast en heeft de familie super begeleid tijdens een kajak trip.

”De animatie is grotendeels Nederlands. Ook de hike tours, georganiseerd vanuit de camping, zijn aan te bevelen.”

Het is even klimmen en klauteren tijdens het hiken, maar het uitzicht is prachtig. In de dagen dat de familie Coronel er was, zijn ze niet eens toegekomen aan alle outdoor activiteiten die de camping biedt. Ze gaan zeker nog een keer terug naar deze camping!

Camping Menina

Etappe 3: Camping Plitvice Holiday Resort – 293 kilometer

Camping Plitvice Holiday Resort is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal park Plitvicemeren, op minder dan tien minuten rijden gelegen. Het park (Werelderfgoedlijst UNESCO) is rijk aan 16 helderblauwe meren en 90 watervallen.

Camping Plitvice

Tim, Gaby, Puck en Mikki maakten een wandeltocht van negen kilometer en keken hun ogen uit. Wat een prachtig natuurschoon! Een culinaire aanrader, na de wandeling, is restaurant Lička kuća. De sfeervolle houten boshut ligt bij de ingang van het park en serveert heerlijke lokale gerechten. Daarna genoot de familie nog één dag van alle luxe op Camping Plitvice Holiday Resort Een prachtig zwembad geïnspireerd op de meren (met een poolbar) en watervallen hield ze in de sfeer.

”Hier zijn de vakantiehuisjes ook echt bijzonder, ze staan langs mini nagemaakte meertjes met watervallen, ontzettend sfeervol gedaan.”

Camping Plitvice

Etappe 4: Camping Amadria Park Trogir – 242 kilometer

Camping Amadria Park Trogir ligt aan de kust nabij Trogir. De meeste plekken op deze Kroatische terrasvormige camping bieden veel schaduw. Het uitzicht op de helderblauwe zee en kleine eilandjes voor de kust is fantastisch. Vanaf de camping gaat er dagelijks een paar keer een ferry naar Trogir; een toeristische plaats met smalle straatjes, heerlijke restaurants en winkels. Op de camping hangt het echte vakantiegevoel: zon, zee, zwembad. ‘s Morgens je zwembroek aan en ‘s avonds als je naar bed gaat weer uit. De kust bij de camping is langgerekt, dus er is altijd een plekje om van zon en zee te genieten. Een breder strand onder de bomen, met je eigen stoeltje of kleed op de rotsen of relaxen op de ligbedjes of cabana’s op het terras langs het water. Natuurlijk is er een prachtig zwembad met ligbedjes en uitzicht op zee. In de zee ligt een wipeout parcours voor de kids, dus je hoeft niet alleen op het strand of aan het zwembad te relaxen.

”Als je van outdoor activiteiten houdt is een uitstapje naar Omiš de moeite waard. Vanaf de camping is het iets meer dan een uurtje rijden. Wij hebben een auto gehuurd voor een dag. Ophalen en terugbrengen bij de receptie, dus snel geregeld.”

De combinatie van raften en ziplinen is een dagvullend programma voor sportievelingen. In ongeveer drie uur raft je (via Rafting Pinta) over een kraakheldere rivier, via stroomversnellingen langs watervalletjes in de prachtige ongerepte natuur. Het restaurant, gelegen aan de rivier bij het eindpunt, is de perfecte plek om te lunchen. En daarna? Toen was het de hoogste tijd om te… ziplinen!

Camping Amadria Park

Een parcours van ongeveer drie uur en zeven ziplines brengt je naar de mooiste uitkijkpunten. Je wordt getrakteerd op waanzinnige vergezichten. Let op: je moet geen hoogtevrees hebben. Na deze inspannende dag zijn Tim, Gaby, Puck en Mikki (bij toeval) iets buiten Omiš terecht gekomen, op een klein strandje voor een frisse verkoelende duik in de zee. Het kleine grillrestaurant maakt de dag compleet.

Een andere aanrader is het huren van een bootje. Een dag rondvaren aan de kust van Dalmatië, met helderblauwe lagunes en de vele kleine eilandjes, zorgt ervoor dat het net voelt alsof je in het Caribisch gebied bent. Snorkelen, een koffietje in een leuke beachbar op het eiland Solta, lunchen op een ander eiland en weer even snorkelen. Hier leef je als God in Frankrijk. Ze hebben zelfs het geluk gehad onderweg een groep dolfijnen tegen te komen. Wat een dag!

Camping Amadria Park

Etappe 5: Camping Terme Čatež – 405 kilometer

Deze Sloveense camping heeft het grootste waterpretpark van Midden-Europa. Glijbanen, een golfslagbad, een lazy river. Genoeg voor de hele dag waterpret. De camperplek aan een meertje, vlak naast het zwembad, bood een uitzicht op de prachtige omgeving. Hier merk je niets van het drukke zwembad ernaast. Een prima combinatie dus. Je kunt de drukte opzoeken, maar je ook terugtrekken in alle rust. Op de kermis, naast Camping Terme Čatež was het ‘s avonds gezellig druk.

Het nabijgelegen dorpje Brezice is een schattig, niet al te toeristisch dorpje. Op weg er naartoe spotte de familie de Toncka Beachbar, een gezellige strandbar langs de rivier. Hier neem je een duik in de rivier en je kunt er eten en drinken. Wil je ook nog iets cultureels doen, dan is het kasteel Mokrice een prachtige plek voor een wandeling over het 66 hectare grote landgoed. Hier is ook een 18 holes golfbaan. Het restaurant 1444 is de moeite waard voor een culinaire stop.

Camping Catez

Etappe 6: Camping Aminess Sirena – 240 kilometer

Eigenlijk bestond deze etappe uit de terugweg naar huis, met een stop in Duitsland. Maar de weersvoorspellingen waren zoals het weer in Nederland, veel regen… Aan de kust van Istrië schijnt bijna altijd de zon, dus werd koers daarheen gezet. Het Vacansoleil campingaanbod werd even opnieuw bekeken en de keuze was snel gemaakt. Camping Aminess Sirena werd toegevoegd aan de vakantieplanning! De camping ligt perfect ten opzichte van Novigrad en een leuke wandeling langs de kust brengt je zo in het centrum.

”Ondanks dat we op de valreep in het hoogseizoen aankwamen hadden ze een heerlijk plekje in de schaduw van het dennenbos. Vanaf onze plek loop je zo naar de zee voor een heerlijk verfrissende duik.”

Omdat ook hier de kustlijn van de camping langgerekt is, vind je altijd wel een plekje naar je zin. Op het strand met ligbedjes en parasols, je handdoekje op de rotsen of een ligbedje bij het zwembad met uitzicht op zee. Sla het restaurant met uitzicht op zee zeker niet over voor een gastvrij en heerlijk diner.

Camping Sirena

Etappe 7: Camping Šobec – 189 kilometer

Voordat er écht door werd gereden naar huis, stond er nog een ingelaste stop op de favoriete camping van vorig jaar op de vakantieplanning. Op Camping Sobec sta je mooi langs de avontuurlijke rivier de Sava. Je raft letterlijk langs je pitch. De kinderen zijn ze de hele dag kwijt, want die waren lekker buitenspelen, zwemmen in het meer of te vinden bij een van de vele activiteiten die de camping organiseert. Vanaf de camping fiets je zo naar Bled. Een perfecte afsluiter van de vakantie!

Camping Sobec - Tim Coronel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *