Wimke: vakantie vieren in Luxemburg

Wimke: Vakantie vieren in Luxemburg

Blogger Wimke Tolsma van Wimke.nl ging met Vacansoleil naar camping Iris Parc Birkelt in Luxemburg. Lees hier haar vakantieverhaal!

Luxemburg is niet het land waar ik meteen aan denk voor een heerlijke zonovergoten zomervakantie. Eigenlijk wist ik maar weinig over dit land. Drinken ze bier of wijn, wat voor taal spreken ze en is de natuur ruig of juist rustig? Hoog tijd om het Groothertogdom Luxemburg eens beter te leren kennen. Voor Vacansoleil verbleven we een week op camping Iris Parc Birkelt in Larochette. Larochette ligt in het hart van Luxemburg aan de rand van het sprookjesachtige natuurgebied het Müllerthal. Het centrum van het dorp ligt op loopafstand van de camping.

In deze blog deel ik onze tips voor een fijne vakantie in dit prachtige land.

Het centrum van Larochette ligt op loopafstand van camping Iris Parc Birkelt.

Luxemburg Stad

Alle plekken zijn vanaf de camping op een half uur rijden bereikbaar. Ideaal! Wij, de meiden en ik, vonden het centrum van Luxemburg stad het allerleukste. Op Bente haar 11e verjaardag brachten we een bezoek aan deze fijne en nette stad. We hadden nog maar net de auto geparkeerd en we stuitten op een antiekmarkt. En we love markten en braderieën! We gingen op jacht naar souvenirs en armbandjes.

Wimke en haar dochters zijn dol op de antiekmarkt in Luxemburg Stad.

De lekkerste taartjes voor Bente haar verjaardag scoorden we bij Laduree. De winkel is al een feestje om naar toe te gaan. Zoveel keus in de heerlijkste macarons. We namen natuurlijk een aantal doosjes mee.

De lekkerste macarons van Luxemburg koop je bij Laduree.

Bij een bezoek aan Luxemburg stad mag je banketbakker Laduree niet overslaan.

In Luxemburg heb je ook prachtige stadsparken zoals deze bij Montery. Met een giga speelschip en een compleet waterpark was de perfecte plek om de lunch te nuttigen. We hadden geen broodjes maar namen nóg een taart mee, gewoon uit het vuistje. Verjaardagen moet je goed vieren :).

In stadspark Montery in Luxemburg staat een giga speelschip.

Een aanrader zijn de kazematten in de stad Luxemburg. Heel eerlijk moet ik bekennen dat wij deze niet meer hebben bezocht. Wij waren te druk met winkelen en eten. Ik wil deze tip wel met jullie delen, want wij kregen hem ook van kennissen. Wie weet komen we nog eens terug.

Wimke en haar gezin genoten van Luxemburg stad.

Camping Iris Parc Birkelt

Camping Iris Parc Birkelt is de perfecte uitvalsbasis voor uitjes. Op nog geen half uur rijden stad je middenin het centrum van de hoofdstad en in 20 minuten ben je in Vianden. De camping ligt ook aan de wandelroute van de Müllerthaltrail. De camping heeft een klein centrum waar alle activiteiten zich afspelen, waaronder de kidsclub, het restaurant en de kampwinkel. De speelweide en het zwembad zijn hier de grote trekpleister. Het overdekte zwembad gaat bij mooi weer open en is het een openlucht zwembad mèt een grote zonneweide. Wij verbleven in een prachtig nieuwe Waikiki-caravan. Een ruime caravan met veranda aan de rand van het speelterrein.

Wimke en haar gezin verbleven op camping Iris Parc Birkelt in Luxemburg.

De luxe stacaravan Waikiki viel zeer in de smaak.

Vianden

Supertip is het dorpje Vianden er is hier zoveel te doen! Tip; ga vroeg in de ochtend, dat scheelt wachttijd en je hebt een parkeerplek, want Vianden is een populaire plek in Luxemburg. Het dorpje is prachtig en wordt in tweeën gespitst door de rivier. Grootste trekpleister is het kasteel boven op de top van een heuvel. Wij gingen om 10:00 uur naar het kasteel, toen was het nog rustig.

Een must tijdens je vakantie in Luxemburg: kasteel Vianden.

Wil je een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving? Koop een ticket voor de stoeltjeslift (let op, je kunt hier niet met pin betalen en de lift is gesloten bij slecht weer). Je stapt in het centrum van het dorp in de lift en gaat 440 meter omhoog. Niet geschikt als je hoogtevrees hebt. Je kunt kiezen voor een enkele reis of een retourtje. Wij namen een enkele reis en gingen als avonturiers weer naar beneden, via een smal paadje met trappen en rotsen.

Wil je een prachtig uitzicht over Vianden? Neem de stoeltjeslift.

Het was erg warm toen we Vianden bezochten. Ik had voor de meiden bikini’s en handdoeken meegenomen. Net buiten het centrum in de heuvels is een prachtig buitenzwembad met fantastisch uitzicht op het kasteel. Ook een enorme aanrader.

Net buiten het centrum van Vianden in Luxemburg ligt een groot buitenzwembad.

Schiessentumpel / Müllerthaltrail

Op 15 minuten rijden zit de meest gefotografeerde plek van heel Luxemburg; de watervalletjes van Schiessentumpel. Het is een prachtige plek en je kunt hier in de omgeving ook mooie wandeltochten maken. Ook hier is de tip: ga vroeg naar de watervallen, want je staat in de rij om er mee op de foto te kunnen.
We starten onze wandeltocht in Berdorf bij het Amfitheater. Je kunt daar goed parkeren en verschillende route starten. We deden een klein stukje van de 112 km lange Müllerthaltrail. De trail gaat langs indrukwekkende kloven en rotspartijen (aanrader).

Op 15 minuten rijden van de camping liggen de watervallen van Schiessentumpel.

De Schiessentumpel zijn de meest gefotografeerde watervallen van Luxemburg.

Echternach

Nog zo’n stadje waar je de lekker kunt ronddwalen en de leukste terrasjes meepikken is in Echternach. Echternach is één van de oudste stadjes van Luxemburg en ligt op de grens van Duitsland. Op het plein in het centrum worden veel jaarmarkten en evenementen georganiseerd. Er is een gezellig sfeer in het oude stadje.
En als je er dan toch bent, bezoek ook zekerde Saint Willibrord Basiliek. Een prachtige kerk in het oude centrum waar je zo even naar binnen kunt.

Nog zo'n must tijdens je bezoek aan Luxemburg: Echternach.

Luxemburg heeft ons verrast met de prachtige ruige natuur en de immense kerken en kastelen. Luxemburg is schoon, rustig en kleurrijk. Perfect voor een actieve fiets- of wandelvakantie of een weekendje slenteren in de stad.

Lees ook de eerdere blogs die ik voor Vacansoleil heb gemaakt. Wie weet heb je wat aan mijn tips!

One thought to “Wimke: Vakantie vieren in Luxemburg”

  1. Hallo Wimke,

    Erg leuk en informatief om je blog te lezen.
    Kun je mij vertellen in welk model waikiki jullie verbleven dit ivm de mooi gelegen plek van jullie mobile home.( evt een nummer van de mobile).
    Graag de reactie naar mijn mailadres sturen anders wil iedereen hier verblijven??.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *