Getest: Safaritent Kalahari

Getest: nieuwe safaritent Kalahari

In het voorjaar lanceerde Vacansoleil een nieuw type safaritent: de safaritent Kalahari Premium. Voor dit nieuwe product zochten we een gezin dat de Kalahari eens wilde testen. Jantien en haar gezin waren de gelukkigen. Wat vonden zij van deze nieuwe safaritent? Lees Jantiens verslag over de tent én hun vakantie aan het Gardameer.

“De wereld heeft geen geheimen meer voor mij. Als reisagent reis ik voor het werk vaak naar verre bestemmingen, waar ik logeer in luxe hotels. Maar kamperen zit in ons bloed. Daarom begon het na een kampeerstilte van enkele jaren weer te kriebelen om naar de camping te gaan. Tijd voor een kampeervakantie!”

“Als geboren kampeerders wilden we onze kinderen het kampeerleven laten ontdekken. Hun het plezier laten beleven dat wij hebben gehad. Waarbij ze bovenal vriendjes leren kennen en het kampeerleven in hun hart zullen sluiten. We kwamen erachter dat de selectie van een camping wel iets anders gaat als je een baby en peuter hebt. Zijn er bijvoorbeeld voldoende zwembaden, speelruimtes, kinderfaciliteiten en is er genoeg comfort? Veel zaken om op voorhand rekening mee te houden… Alles wat we nodig achtten, vonden we op camping Bella Italia.”

Jantien en haar gezin testte onze Safaritent Kalahari.

Hoe beviel de safaritent Kalahari Premium?

“Vacansoleil verraste ons met hun gloednieuwe product, de safaritent Kalahari Premium. Een echte safaritent op palen. Met bedden, een volledig uitgeruste keuken en een terras met lounge- en ligstoelen. Het bijgeboekte babypakket zorgde voor het nodige comfort; de kinderen hadden hun eigen kinderstoel, bedje en badje. Dat scheelt uiteraard een hoop bagage! De kamers zijn trouwens voorzien van houten inbouwkasten, waarin je gemakkelijk je spullen opbergt.”

De Safaritent Kalahari is een luxe tent van Vacansoleil.

De Safaritent Kalahari heeft een volledig ingerichte keuken.

Wat vonden jullie van camping Bella Italia?

Camping Bella Italia biedt alle benodigde faciliteiten voor je gezinsvakantie. De camping ligt ten zuiden van het Gardameer en heeft prachtig uitzicht over de omgeving. De aangename temperatuur maakte dat de kinderen in het water kunnen spelen (waterschoenen zijn wel aan te raden). Aan de oever van het meer zie je veel eendjes en zwanen. En die komen maar al te graag eens bij je kijken.”

“Houd je niet zo van natuurlijk water? Dan kun je je hart ophalen in een van de vele zwembaden van de camping. Van peuterbad tot groot zwembad om baantjes te trekken. En van glijbanen voor de kids tot speeltoestellen voor de kleintjes. De speeltuintjes en het mini-pretpark met auto’s en trampolines zorgen voor het nodige plezier in de avonduren. Animatie is er de hele dag door. zo zijn er zwembaddansjes rond het peuterbad en fitnesslessen voor volwassenen. Grotere kinderen kunnen overdag knutselen, op avontuur gaan en spelen in de kinderclubs. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een minidisco, waarbij de kinderen hun laatste energie kwijt kunnen. En er is ook een show voor jong en oud.”

Het zwembad op camping Bella Italia is een waar zwemparadijs!

Wat vonden jij en je kids van ‘la cucina Italiana’?

“Je hoeft niet ver te zoeken op camping Bella Italia als je zin hebt in lekker eten. Er zijn vier restaurants waar je kan genieten van de Italiaanse keuken. In elk restaurant proef je de typische gerechten van de streek. Ook stonden er veel pizza’s op de kaart. Onze favoriet was zonder twijfel restaurant ‘Le Terrazze’. Niet alleen vanwege het heerlijke eten, maar ook omdat de locatie een adembenemend uitzicht biedt op het meer.”

“Het kan uiteraard niet alle dagen feest zijn, dus we hebben ook eens zelf gekookt. Producten hiervoor kun je kopen in de supermarkt van de camping. Heerlijk brood scoor je bij de warme bakker, en fruit en groenten worden aangeboden bij ‘de marktkraam’ op het centrale pleintje van de camping. Daar vind je verder nog enkele winkeltjes voor souvenirs, kleding en accessoires. Vanaf dit plein vertrekt overigens (op vaste tijdstippen) het lokale treintje dat je naar het centrum van Peschiera Del Garda brengt.”

Het treintje van camping Bella Italia brengt je zo naar het centrum van Peschiera del Garda.

Wat raden jullie aan om als gezin te ontdekken rondom het Gardameer?

“Het Gardameer is de ideale omgeving om culturele uitstapjes te maken en de natuur te ontdekken. Camping Bella Italia ligt nabij Peschiera Del Garda. Dit is een oude vestigingsstad met haven aan de Mincio-rivier. Tijdens een wandeling door de stad zie je nog het oude fort en de stadsmuren. In het centrum word je ondergedompeld in de romantische Italiaanse sfeer met vele terrassen en restaurants op sfeervolle pleinen.”

Camping Bella Italia ligt vlak bij Peschiera del Garda aan het Gardameer.

“Op een half uurtje rijden vind je het wereldbekende Verona. Laat je verleiden door het romantische verhaal van Romeo en Julia van William Shakespeare. In de Via Capello ligt het huis met balkon van Julia. De romantiek wordt hier wel verbroken door de vele toeristen… Keer daarom terug naar de Arena waar beroemde opera’s worden opgevoerd of de mooie pleinen, zoals ‘Piazza delle Erbe’ met de toren  ‘Torre dei Lamberti’. De mannen in ons gezelschap waagden zich aan de 368 trappen van deze toren! ‘Hallo papa, kan je ons zien hier beneden?’”

“Nog meer cultuur snuiven? Ontdek dan zeker het schiereiland Sirmione. Waan jezelf koning of koningin terwijl je over de eeuwenoude ophaalbrug naar het kasteel loopt. De hoge muren, slotgracht, bruggen en wachttorens nemen je mee naar de 13e eeuw. Het water rondom Sirmione is helderblauw, je vakantiegevoel kan hier niet meer stuk!”

Vanaf camping Bella Italia rijd je ook zo naar Sirmione.

“Als je denkt dat je dan alles rond het Gardameer hebt gezien… er is meer. In Malcesine kun je de kabelbaan nemen naar een hoogte van 1780 meter. Je gaat dan naar Tratto Spino, de top van de berg Monte Baldo. De wandeling over de bergkam biedt een prachtig panoramisch uitzicht over het Gardameer. Geniet hier van een gezellige picknick met het gezin en aanschouw de flora en fauna. Ons oog werd getrokken door kleurrijke parachutes op de alpenweide… Tot groot plezier van de kinderen vlogen er om de zoveel tijd paragliders de lucht in, op zoek naar de ultieme vrijheid.”

Een wandeling over de bergen van Monte Baldo biedt een prachtig uitzicht over het Gardameer.

Safaritent Kalahari Premium: getest & goedgekeurd?

“Voor ons staat een kampeervakantie in het teken van samenzijn met familie, cultuur, natuur en ontspannen. We hadden dus zeer hoge verwachtingen van deze vakantie. En wat hebben we genoten! De safaritent Kalahari Premium? Die is voor 100% goedgekeurd!”

Zie je vakantievieren in een safaritent Kalahari Premium ook wel zitten? Bekijk hier alle campings met deze luxe tent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *