Top 10 aquaparken

Top 10 campings met de mooiste aquaparken

Wil je vakantie vieren op een camping waar je kids eindeloze zwempret beleven? Dan moet je deze top 10 campings met de mooiste aquaparken zien! Op al deze campings springen je kids in te gekke waterparken, spetteren ze in de leukste waterspeeltuinen en sjezen ze van de snelste glijbanen. Zowel de allerkleinsten als tieners vermaken zich uitstékend op de vakantieadresjes uit deze top 10 campings met de mooiste aquaparken.

#1 Iris Parc Le Grand Dague

Een fijne gezinscamping met een warme ambiance. Rustig gelegen, midden in het groen en toch dicht bij het stadje Périgueux. Waarom je echt met je kinderen naar deze camping wil? Vanwege dat megagrote zwembad! Het aquapark van Iris Parc Le Grand Dague bestaat uit:

  • een zwembad van 750 m2 groot;
  • nóg een zwembad;
  • een lagunebad met piratenschip;
  • een peuterbad;
  • een hydromassagebad;
  • een waterspeelbad;
  • én een super coole wildwaterglijbaan.

Klinkt super, toch? ? Hier vermaken jullie je urenlang. Uitgeplonst? Relax dan op het ruime zonneterras met ligbedden met een ijsje van de nieuwe ijssalon.

Waterpark met piratenschip voor kleine kinderen

Animatie en nog veel meer

Verder voorziet deze camping in alle behoeften. De kinderen gaan op pad met het animatieteam. En de avonturiers? Die maken een paardrijdtocht, klauteren door het klimbos, volgen de mountainbikeroute, golfen erop los en kajakken over de rivier de Dordogne. Na een dagje vol avontuur, strijk je met z’n allen ’s avonds neer op het pleintje bij het restaurant of met een drankje onder de sterrenhemel bij de buitenbar. Leun achterover bij de livemuziek en de Le Grand Dague’s Got Talent show. De kleintjes ravotten nog even in de overdekte speeltuin met ballenbak en glijbanen náást het terras. En de volgende dag? Dan haal je hier verse baguettes en broodjes in de supermarkt óf je schuift aan voor het ontbijt in het restaurant. Net een hotel! Maar dan veel leuker ?

waterpark op de camping

#2 Camping Le Pommier

Een heerlijk paradijs in de Ardèche voor een top vakantie. Het bosrijke domein van de camping is 70 hectare groot en de uitzichten zijn fe-no-me-naal. Het échte paradepaardje van de camping is echter het aquapark. ? Dat bestaat uit 3 grote zwembaden met spannende waterglijbanen. Ze heten niet voor niets ‘Anaconda’, ‘Hillracer’ en ‘Viper’… Hier worden je kinderen iedere dag weer blij van. Voor de kleintjes is er een apart kinderbad. En de pret houdt niet op als je het zwemparadijs verlaat. Voor de kids vanaf 4 jaar is er vermaak in de kidsclub. Je kan een lekker hapje eten in het restaurant van de camping. Er is een terras, een steengoed steengrillrestaurant, een snackbar, diverse supermarkten én een sfeervolle bar/lounge waar het in de late uurtjes ook heel gezellig is. En voor de avonturiers organiseert de camping speleologie, kano- en canyoningtochten.

groot aquapark

Waterglijbaan tol

#3 Camping Terme Čatež

Zei iemand waterpret? Op camping Terme Čatež zit je goed! Zowel buiten als binnen. Dit groots opgezette vakantieparadijs bestaat uit 2 enorme zwemparadijzen: de zomerrivièra (buiten) en de winterrivièra (binnen). De plonspret gaat dus altijd door, ook bij regen. Sommige waterglijbanen van Terme Čatež zijn voor echte helden. Heel erg hoog (10 meter), extra lang (87 meter) of superstijl (40 graden). De lichteffecten maken het ritje nog spannender ?. Daarna dobber je nog even rond in de 450 meter lange lazyriver. En wil je nog meer zwempret? Dít is er ook allemaal:

  • een golfslagzwembad;
  • stroomversnellingen;
  • watervallen;
  • fonteinen;
  • whirlpools;
  • een waterspeeltuin voor de kleintjes;
  • een pirateneiland;
  • en een recreatiemeer.

Waterglijbaan op de camping

Klaar met spetteren?

Op de rest van de camping vind je sportvoorzieningen, restaurants, een tearoom en zelfs een casino. Zoek je extra comfort voor de hele familie? Kies dan voor zo’n nieuwe stacaravan (Fiji of Tahiti) of een luxe safaritent Serengeti. Deze accommodaties staan op het nieuwe gedeelte van de camping, dicht bij de zomerrivièra. Wil je als ouder even een momentje voor jezelf? Laat jezelf dan lekker in de watten leggen in het prachtige wellness- en beautycentrum van Terme Čatež.

Speeleiland met waterpark

#4 Camping La Sirène

Het combi-park dat bestaat uit camping La Sirène en L’Hippocampe wordt slechts van elkaar gescheiden door een weg. Het superbrede strand ligt 1 kilometer verderop. En het subtropische aquapark van camping La Sirène is er een om u tegen te zeggen. De glijbanen hebben alle kleuren van de regenboog. De waterspeeltuin in tropische sferen zorgt voor de nodige waterpret. En er zijn óók 2 mooie overdekte zwembaden.

Waterglijbanen op de camping in Frankrijk

Trek gekregen van al het leuks?

Bestel een verfrissende salade of tonijnsteak bij ‘Sirene Beach’, het campingrestaurant met loungegedeelte. Neem een ijsje of crêpe als dessert. En wil je liever op je eigen veranda dineren? Haal dán een pizza af. Zolang je ’s avonds maar aanschuift in het ‘Syppox Theatre’ van La Sirène voor zo’n spectaculaire musicalshow, spelavond of karaoke-uurtje. Of duik voor een drankje in de eigen campingpub of professionele disco!

Waterpret op de camping

#5 Camping Les Mouettes

Wauw, wat een prachtige camping. Verzorgd, met schitterende faciliteiten en er hangt een heerlijk vakantiesfeertje. Het mooist? Dat is die knaller van een zwembadcomplex in het midden van de camping. Hier beleeft het hele gezin urenlang plezier en waterpret. Want dit zwembadcomplex is 6000 m2 groot! ? De kinderen worden helemaal happy van die stromende ‘riviertjes’ en de drie enorme glijbanen. Kids van 1 tot 10 jaar genieten ook nog van de 600 m2 grote tropische waterspeeltuin: de ‘Aquagarden’. Ook is er een nieuw kinderbad van 120 m2. Hier kan urenlang gespetterd worden!

camping met kinderwaterpark

Les Mouettes is meer dan een groot waterparadijs…

De camping is mooi aangekleed en heeft ruime kampeerplaatsen die worden gescheiden door heesters, bloemperken en bosschages. De avonden vul je met concerten, dansvoorstellingen, magische shows en karaoke. Er is zelfs een bioscoopzaal waar spannende filmavonden worden georganiseerd. Proef zeker eens de authentieke en smaakvolle Bretonse specialiteiten in restaurant P’tit Resto de Soizic. Smul van een ijsje bij de Beach Bar. En zoek de gezelligheid op in het Ty-Coz café. In het hoogseizoen organiseert de camping ook van alles voor de kids. Zoals de ochtend-miniclub voor kleine kinderen en een héleboel sporttoernooien. Ook ’s avonds kunnen de kids van alles beleven: meedoen met een quiz en dansen in de disco! Fijn om te weten: in juli en augustus is hier Nederlandstalige animatie.

Uitgebreid waterpark met glijbanen

#6 Camping Isamar

Aan de Adriatische kust in de plaats Isola Verde vind je deze 4 sterrencamping: Isamar. Voor waterpret ben je hier aan het goede adres. Je plonst hier in wel 5 zwemparadijzen. ? Eén daarvan is het aquatic-park. Met hydro-massage, een lagunebad (fijn voor de kleintjes) en een bad met 6 waterglijbanen.

Snelle waterglijbanen en 50 meterbad op de camping

Ook leuk op camping Isamar:

  • Bij de camping hoort een park, waar je heerlijk kunt wandelen tijdens je vakantie.
  • Er is een gratis fitnesscentrum met moderne apparatuur.
  • Je kan relaxen in het beauty-en massage centrum (tegen betaling).
  • Heb je trek? Dan ga je naar het eigen winkelcentrum, waar je keuze hebt uit 3 restaurants. Waaronder een heel gezellige grill/disco bar en – altijd lekker – een pizzeria.
  • Voor de kids is er een kinderclub.
  • In dat winkelcentrum vind je ook een aantal boetiekjes.
  • En er is een echte Italiaanse ijscoman met schepijs!

Wil je lekker een dagje naar het strand? Camping Isamar heeft een schitterend eigen strand. Hier kan je leren duiken en een waterfiets of kano huren. En natuurlijk kun je ook gewoon lekker relaxen onder de parasol met een drankje van de strandbar!

Lagunebad op de camping

#7 Camping Domaine de la Dragonnière

In het hart van de Languedoc liggen zonovergoten wijngaarden én… dit uitgestrekte vakantiecomplex. Camping Domaine de la Dragonnière is supergroot! Als je over de camping loopt, is het niet massaal. Het is groot, maar ook heel overzichtelijk en ruim opgezet. Dat geldt voor de camping én het zwembadgedeelte met in totaal 8000 m2 aan paradijselijke zwembaden. Binnen én buiten. Met zwierende glijbanen, leuke speeltoestellen, bubbelbaden en een luxe Grieks-Romeinse zone. Alle zwembaden zijn verwarmd en het hele seizoen geopend. Is dat een strand? Nee, dat is het gigantische (10.000 m2) lagunebad met ondiep water en een zandstrand. Spetteren maar! De watertunnel suist lekker hard. En op de kamikazeglijbaan weet je helemáál niet wat je meemaakt. Voor de allerkleinsten is er een speciaal, verwarmd speelbad. Dit bad is 10 cm diep en ligt fijn in de schaduw. Hier is dus zelfs aan dat zongevoelige babyhuidje gedacht!

Waterpark met waterglijbanen

En er is meer…

  • Een kindercrèche voor kids van 6 maanden tot 6 jaar. Het hele seizoen geopend.
  • Het strand in de buurt.
  • Een pendelbusje dat over dat grote terrein hobbelt
  • Animatie: voor jong en oud. ’s Avonds zijn er bijvoorbeeld livemuziek en dansvoorstellingen.
  • Toe aan een beetje ontspanning? Welkom in het luxe en riante wellnesscentrum.
  • Sportievelingen duiken in de City Sport Arena.
  • Hapje eten? Dat kan in het restaurant. Of kies je voor de halfpension-service?
  • Tijdens heldere avonden kun je met een telescoop naar de sterrenhemel kijken. ?
  • En voor de luxepaardjes… hier staan ultramoderne Glamping-accommodaties!

 camping met laguebad en waterpark

#8 Camping La Torre del Sol 

Aan de Costa Dorada in Spanje vind je #8 voor een vakantie vol zon, zee, strand en waterpret in een spetterend aquapark. De prachtige stranden van deze regio strelen je voeten. Maar je kids vinden dat waterpark zeker het einde! Plons in de 2 grote zwembaden en het kinderbad. Dobber door de lazyriver. En ontspan in 1 van de 4 bubbelbaden. Voor de afwisseling ga je natuurlijk ook eens naar de Middellandse Zee. Die ligt tóch op slenterafstand van je camping.

palmbomen bij het zwembad

Palmbomenparadijsje

Op de camping waan je je in tropische sferen met al die wuivende palmbomen, schaduwrijke platanen en exotische bloemen. Je verblijft hier op één groot mediterraan park. Vervelen is hier behoorlijk moeilijk. Deze camping bulkt namelijk van de activiteiten. Er is animatie voor groot en klein, minigolf, tennis, outdoor-fitness en er worden culturele workshops gegeven. Verder vind je op de camping een luxe winkelgalerij, Spaanse restaurants en een cybercafé. En er is nog méér te beleven:

  1. Huur eens een fiets.
  2. Flaneer over de boulevard.
  3. Neem de allerkleinsten mee om bootje te varen. Er is een vrolijk watercircuit waar ze kapiteintje spelen op hun eigen schip.
  4. Ga een avondje uit in de disco van La Torre del Sol.
  5. Of ga stappen in de oergezellige pub onder het terras.
  6. Voor wat meer ontspanning, pak je een filmpje in de bioscoop!

Jacuzzi en whirpools op de camping

#9 Camping Solaris

Camping Solaris hoor bij Solaris Beach Resort, een uitgestrekt vakantieparadijs met hotels, restaurants, een pirateneiland, een Dalmatisch etnodorp en nog veel meer. Je ontdekt het gehele complex via de exotische wandelpromenade langs de azuurblauwe kust. De camping ligt aan de rand van het domein, dus pal aan de binnenzee. Dé blikvanger van het resort is natuurlijk het Solaris Aquapark (tegen betaling). Dit mega waterpark biedt 7800 m2 aan waterpret! ?  Inclusief een lazy river om heerlijk in rond te dobberen en 6 spannende waterglijbanen met spetterende special effects. Eén waterglijban is bijna 14 meter hoog. Dat is pas wateravontuur! Nog meer waterplezier vind je in het gratis zwembad van het camping Beach Resort en die heerlijk verfrissende en kráákheldere zee.

Uitzicht op het camping zwembad

Andere toppers voor je gezin

Voor de kids is er een speeltuin en iedereen profiteert van de vele sportfaciliteiten op camping Solaris. Erg leuk: Pirate Adventure Minigolf (tegen betaling). En uniek op deze camping: het etnodorpje: Dalmatian Ethno Village, waar je kennismaakt met de Dalmatische tradities. Ontzettend romantisch en een oase van rust. Je vindt er oude huisjes, een pleintje, een watermolen en knusse restaurantjes.

Aquapark voor de kids

#10 Camping Union Lido

Camping Union Lido is een ware topcamping die al vele malen is onderscheiden, zelfs met een ISO-certificaat. De camping ligt op een smalle landtong, even ten noordoosten van Venetië. De vele pijnbomen en populieren zorgen voor de nodige schaduw. En je vindt hier fantastische faciliteiten. Waar het om draait op deze camping is het 6000 m2 grote waterpretpark Aqua Park Laguna. Met een waterval, watermuziek, jetstream, waterkasteel, palmbomen en een hagelwit zandstrand. Als dat niet genoeg is dan is er nóg een waterparadijs: Aqua Park Mare met onder andere een lazy river en leuke glijbanen. Sportliefhebber? Duik in het sportcentrum en werk aan je conditie onder begeleiding van een instructeur. Wat een luxe… (die instructielessen zijn niet gratis overigens). En voor de kinderen is er een uitgebreid animatieprogramma. Dat wordt een geslaagde vakantie!

Groot waterpark en lagunebad

Willen de kids een waterpark met spectaculaire glijbanen? Kijk dan ook eens naar deze top 20 spectaculaire waterglijbanen

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *