Ontdek de Adriatische Kust in het Vacansoleil blog.

Ontdek de Adriatische Kust

Er valt heel wat te ontdekken aan de Adriatische Kust! Van zonovergoten stranden tot populaire, culturele plaatsen als Venetië en Ancona. In dit blog een paar highlights in dit veelzijdige deel van Italië.

Zon, zee, strand

Zonovergoten stranden en helderblauwe zee. De Adriatische Kust is dé Italiaanse strandbestemming. Met 770 kilometer aan strand zijn er genoeg plekjes om te relaxen onder de parasol! Zoek de drukte op in populaire badplaatsen als Caorle en Rimini. Of geniet op het strand van de camping. Já, heel veel campings liggen direct aan zee en hebben een eigen strand! Hoe fijn is dat?

De Adriatische Kust is dé Italiaanse strandbestemming!

O sole mio

Wissel je stranddagen af met wat cultuur! Verblijf je in het noorden van de Adriatische Kust? Dan sta je in no-time in Venetië. Wandel door de smalle straatjes en over romantische bruggen. Een grote trekpleister van de stad is de San Marcobasiliek op het centrale San Marcoplein. Beklim daar zeker de 90 meter hoge klokkentoren Campanile. Het uitzicht is de klim meer dan waard!

Tijd over? Maak een tochtje met een gondel. Heel toeristisch, dat wel. Maar je beleeft Venetië op een totaal andere manier. ?

Verblijf je in het noorden van de Adriatische Kust, bezoek dan zeker Venetië.

Chioggia: Venetië 2.0

Is Venetië te druk naar jouw smaak? Bezoek dan het vissersplaatsje Chioggia. Net als Venetië is Chioggia een eilandje dat slechts met een paar wegen verbonden is met het vasteland. Bezoek hier de levendige vismarkt, waar je elke dag verse vis kunt kopen. Lekker om mee te nemen naar de camping! Is het tijd voor een hapje of drankje? Op naar de straat Corso del Popolo! Daar wemelt het van de gezellige restaurantjes en terrasjes. En ze zijn nog betaalbaar ook.

Cultuur ten overvloede: Le Marche

Verder naar het zuiden ligt de streek Le Marche. Een nog vrij onontdekte regio waar de Italianen zelf graag vakantievieren. Naast de vele kiezel- en zandstranden vind je hier cultuur ten overvloede. Een echte aanrader is de stad Ancona. Met tal van historische bezienswaardigheden, waaronder de Duomo di San Ciriaco. Deze kathedraal ligt hoger dan de stad en staat garant voor een prachtig panoramisch uitzicht. Reis je iets verder landinwaarts? Dan kom je uit bij Macerata, door velen beschouwd als ‘de stad van de opera’. Zelfs als je niet van opera houdt, is een concert bijwonen in het openluchttheater Il Sferisterio iets voor op je bucketlist!

Niet te vergeten: Triëst

Je zou het bijna vergeten, maar de Adriatische Kust loopt in het noorden door tot aan Slovenië (en eigenlijk nog helemaal tot aan Pula in Kroatië). Tegen de Sloveense grens vind je de Italiaanse stad Triëst. Deze stad is een mengelmoes van Italiaanse en Weense cultuur, en dat zie je met name terug op de pleinen en in de sfeervolle straten. Een must in Triëst? Slurpen van een echte Italiaanse cappuccino of krachtige nero in B, een espresso in een glas. Triëst is dé koffiestad van de regio!

Natuurlijk zijn hier ook alle andere koffievarianten op z’n lekkerst. Gebruik voor je bestelling het hulplijstje uit dit eerdere blog.

Het beste kopje koffie van de Adriatische Kust drink je in Triëst.

Wil jij op vakantie naar de zonnige Adriatische kust? Kies uit meer dan 30 campings uit ons aanbod voor la vita bella!

Lees ook deze blogs, voor meer Italië inspiratie: