Bekijk hier de leukste campings uit het aanbod van Vacansoleil.

De leukste campings voor jouw gezin

7 campingtips voor een topvakantie!

Ben jij voor jouw zomervakantie op zoek naar de ideale camping voor je gezin? Wees er dan snel bij, want de leukste campings zijn als eerst volgeboekt! Wij tippen de 7 beste campings waar je héle gezin gegarandeerd blij van wordt.

1 Camping Norcenni Girasole Village, Toscane, Italië

Een waar vakantieparadijs in de Toscaanse heuvels. Deze camping mag zich met recht een van de leukste campings noemen! Het waterpark belooft dolle pret voor iedereen. Waterglijbanen, een lazy river en wel vier zwembaden. Zoals het heerlijke lagunebad waar je lekker relaxt op zachte ondergrond. Wil je tijdens je vakantie wat actie? Maak dan een ritje op de quads of ga bungeejumpen of muurklimmen. Wil jij extra luxe op vakantie? Tip: Verblijf in de glamping stacaravan, dan hoef je niet eens de afwas te doen!

Camping Norcenni Girasole Club is een van de leukste campings van ons aanbod.

2 Camping Iris Parc Le Grand Dague, Dordogne, Frankrijk

Een super leuke gezinscamping met een enthousiast animatieteam. Camping Iris Parc Le Grand Dague ligt midden in de natuur en ook vlak bij de stad Périgueux. De kinderen vermaken zich in het zwembad met piratenschip, crazy river, lagunebad en nog twee andere zwembaden. Settel jezelf lekker op het terras met een drankje. Het pluspunt van deze camping: gedurende het hele seizoen word je vermaakt met Nederlandstalige animatie. Houd je van avontuur? De luxe Serengeti safaritent ligt midden in het bos en biedt veel privacy. Een aanrader!

Camping Iris Parc Le Grand Dague is een van de leukste campings van ons aanbod.

3 Camping Le Pommier, Ardèche, Frankrijk

Camping Le Pommier heeft alles in huis om jouw gezin een topvakantie te bezorgen! De camping ligt op een bosrijk terrein met prachtige uitzichten op de Gladuène-vallei. Waterpret staat hier voorop. Je kiest uit 3 grote zwembaden en maar liefst 12 (!) waterglijbanen, de een nog spectaculairder dan de ander. Echte waaghalzen gaan van glijbaan Aqualoop. Dan word je met 80 kilometer per uur door een looping geschoten! Beleef je liever iets rustigere waterpret? Hop met z’n allen op de Family slide! Bovendien is niet alleen het zwemparadijs top, ook de andere faciliteiten laten zien waarom dit een 5 sterrencamping is.

Camping Le Pommier is een van de leukste campings van ons aanbod.

4 Camping Bella Italia, Gardameer, Italië

Een populaire camping aan het Gardameer. Wil je hier verblijven in de zomervakantie, dan moet je er snel bij zijn. De camping ligt direct aan het Gardameer in het gezellige stadje Peschiera del Garda. Profiteer van het privéstrand van de camping en trek baantjes in het zwembadcomplex met vijf zwembaden, drie kinderbaden en vijf waterglijbanen. De kinderen vermaken zich wel! Trouwens, het Gardameer is een érg mooie regio om uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar Verona en pretpark Canevaworld.

Camping Bella Italia is een van de leukste campings van ons aanbod.

5 Camping La Torre del Sol, Costa Dorada, Spanje

Op camping La Torre del Sol vind je zon, zee, strand en plezier. Met een toplocatie aan zee (je hoeft maar een klein stukje te lopen) kan de vakantie niet meer stuk. Je hebt meteen dat echte vakantiegevoel te pakken door de palmbomen op de camping. Ook de twee grote zwembaden en de vijf bubbelbaden zorgen ervoor dat je direct stopt met nadenken en begint met genieten. Niet vergeten tijdens je vakantie op deze camping: een tripje naar Barcelona!

Camping La Torre del Sol is een van de leukste campings van ons aanbod.

6 Camping Iris Parc Le Château de Galaure, Drôme, Frankrijk

Camping Iris Parc Le Château de Galaure is een levendige, zeer groene camping waar je terechtkomt in een extreem relaxed vakantiesfeertje. De kinderen spetteren in de zwembaden en bouwen zandkastelen op het zandstrand van de lagune. Ook zijn er verschillende speeltuintjes, een airtrampoline en een indoorspeeltuin. Een moment van verveling? Dan is daar het animatieteam dat enthousiast verschillende activiteiten organiseert!

Camping Iris Parc Le Château de Galaure is een van de leukste campings van ons aanbod.

7 Camping Altomincio Family Park, Gardameer, Italië

Op camping Altomincio Family Park zijn de kinderen de baas! Ze gaan voor waterpret in het zwembad, lagunebad en kinderbad. Of ze roetsjen van een van de vier waterglijbanen. Hebben ze energie over? Dan leven ze zich uit met het avonturenparcours of in de speeltuin. In de tussentijd geniet jij van je rust. De camping ligt 7 kilometer van het Gardameer en dicht bij Verona, Brescia, Modena en Mantova. Zelfs Milaan en Venetië zijn binnen anderhalf uur te bereiken en zeker een dagtocht waard!

Camping Altomincio Family Park is een van de leukste campings van ons aanbod.

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw zomervakantie? We hebben nog veel meer keuze! Kijk hier voor het volledige aanbod.

Lees ook deze blogs voor meer vakantie inspiratie: