Campings die het hele jaar open zijn - Vacansoleil

7x campings die het hele jaar open zijn

Ook in de herfst en winter naar de camping? Dat kan! De 7 leuke campings uit dit blog zijn het hele jaar open. Ze liggen verspreid over Europa, dus je hebt keuze genoeg uit verschillende bestemmingen!

1. Camping aan de Costa Dorada: Vilanova park

Genieten aan de Costa Dorada… dat kan het hele jaar op camping Vilanova Park. De camping is rustig gelegen en heeft door al het groen lekker veel schaduwplekjes. En door de ligging op een heuvel heb je waanzinnig uitzicht op zee! Zin in een verkoelende duik in het water? Op de camping kies je uit twee buitenbaden én een binnenzwembad. Strandliefhebber? Het strand vind je al 5 kilometer verderop en de lokale bus brengt je er direct heen. Of ga met de bus een dagje naar Barcelona. Binnen een uurtje sta je al op de Ramblas. Ook Tarragona en Reus, de geboortestad van Gaudí, liggen dicht bij deze camping aan de Costa Dorada en zijn allebei aanraders voor een dagje uit.

Vilanova Park - 7x campings die het hele jaar open zijn

2. Camping in Limburg: De Leistert 

Gezellig vakantie vieren in Limburg? Op naar Roggel! Camping De Leistert is een compleet vakantieparadijs. Binnen én buiten zwemmen, binnen én buiten spelen, binnen én buiten eten. Hier vermaak je je in lente, zomer, herfst en winter. Tips in de omgeving?

  • Bezoek natuurgebied de Groote Peel
  • Struin door het witte stadje Thorn en eet overheerlijke pannenkoeken bij De Pannekoekenbakker
  • Ga een dagje shoppen in Roermond
  • Topuitje voor de kinderen: attractiepark Toverland!

3. Camping in Tirol: Seeblick Toni

Oostenrijkser dan camping Seeblick Toni bestaat niet. Op deze camping in Tirol vertoef je tussen de bergen, direct aan een prachtig meer en met een goed restaurant op slenterafstand. In de lente en zomer wandel of fiets je door de schitterende bergen. En in de winter stap je naast de camping op de langlaufloipe. Zin in een dagje citytrippen? In een half uur rijd je naar Innsbruck, de hoofdstad van Tirol!

Camping Seeblick Toni is het hele jaar open.

Camping Seeblick Toni is ook in de winter open

4. Camping in Noord-Frankrijk: Dune Fleurie

In Pas-de-Calais, in het noorden van Frankrijk, ligt camping Dune Fleurie. Deze grote familiecamping is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Je kinderen hebben hier de tijd van hun leven in het enorme waterpark, de speeltuin, de kinderclub en het springkussen. Dagje uitwaaien aan zee? Het brede zandstrand van Quend ligt slechts 2 kilometer van de camping. Ook de omgeving van de baai van de Somme is adembenemend. Perfect om te voet of met de fiets te verkennen. Camping Dune Fleuri ligt in het departement Pas-de-Calais, vlak onder de grens met België. Niet al te ver rijden en dus ook geschikt voor een weekend of korte break in de herfst! Lees snel verder voor nog meer campings die het hele jaar open zijn.

Dune Fleurie - 7x campings die het hele jaar open zijn

5. Camping in Toscane (3km van Florence): Village Firenze

De naam van de camping zegt het al: camping Village Firenze is een camping in Firenze, beter bekend als Florence. Je kampeert hier op slechts 3 kilometer van dé kunsthoofdstad van Italië! Hoe je in de stad raakt? Op de fiets natuurlijk! Die huur je eenvoudig op de camping. In Florence val je met je neus in de (culturele) boter: musea, pleinen, beelden, de Duomo, de Ponte Vecchio… oef! En hoe fijn is het dan om na zo’n dag te ontspannen op een rustige camping midden in het groen? Inderdaad, voor een super citytrip accommodatie moet je hier zijn.

camping Village Firenze is de groene stadscamping van Florence

6. Camping in Rome: Roma Camping Village

Wereldstad Rome? Geweldig! Kamperen? Leuk! Kamperen in Rome? Fantastisch! Roma Camping Village is een gemoedelijke stadscamping op 15 minuten rijden van het centrum van Rome. Met je eigen auto, de shuttlebus óf het openbaar vervoer rijd je elke dag naar de grote trekpleisters zoals Vaticaanstad, de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Maar ontdek ook eens de andere kant van je camping in Rome. Daar vind je het strand bij Ostia en de Monte Mario, een 139 meter berg die je vrij eenvoudig beklimt.

Deze camping bij Rome is het hele jaar open

7. Camping in Zuid-Limburg: Gulperberg Panorama

En de laatste camping uit ons lijstje campings die het hele jaar open zijn, is Gulperberg Panorama. Deze camping ligt hoog boven het dorp Gulpen, óp de Gulperberg, met uitzicht op het drielandenpunt. Wat een locatie! En die luxe glamping stacaravans met mooie veranda, gezellige woonkamer en volledig ingerichte keuken met vaatwasser maken je verblijf hier helemaal relaxed! Ideaal voor een weekend of midweek weg in de herfst. Want, je bent er in zo!

Luxe Glamping stacaravan op camping Gulperberg Panorama

Lees ook deze blogs:

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *