8x Aanraders in Normandië

Wow, Normandië ?. Het land van de Vikingen! Sinds de 19e eeuw is dit al een populaire toeristische streek, maar waar in Normandië moet je nou écht zijn? In dit blog vind je de 8 mooiste plekken & leukste activiteiten voor een onvergetelijke campingvakantie in Normandië.

#1.   Must see steden op een rijtje

Lekker slenteren door de straten en je ogen uitkijken voor de etalages. Stadjes bezoeken is altijd leuk. Een echte must see in Normandië is de stad Bayeux. Hier vind je Musée de la Tapisserie de Bayeux, met een oud tapijt van wel 70 meter lang! Op 5 minuten lopen van het museum zie je de Notre-Dame van Bayeux. Een eeuwenoud, indrukwekkende kathedraal midden in het centrum van de stad. Andere mooie steden in de regio die een bezoekje waard zijn?

  • De verrassing aan de Seine: Rouen!
  • Honfleur met haar schilderachtige haven (deze stad kom je als eerst tegen vanuit Nederland)
  • Caen: de hoofdstad van de regio Calvados. Ja… van dat populaire drankje!
  • Historisch en bisschoppelijke stad Coutances
  • Veules-les-Roses: een sprookjesachtig dorp waar de tijd heeft stilgestaan. Tips hier: Kasteel van Mesnil-Geoffroy met de heerlijk geurende rozentuin. En de grot waar Victor Hugo, de schrijver van De klokkenluider van de Notre Dame, zich schuilhield…
  • Saint-Lô met zijn fraaie pleintjes, winkels en restaurants

Wil je dicht bij Caen of Saint-Lô verblijven? Camping Le Fanal ligt in de buurt! Een kleinschalige groene camping met voor de kids zwierende glijbanen en een volleybalveld.

Kathedraal van Bayeux in Normandië

Huisjes in Veules les Roses

#2 Ontdek de gastronomie van Normandië

In Normandië kun je lekker eten en drinken. Zoals we dat van de Fransen gewend zijn. Je voelt je daarom bijna verplicht om alle lokale lekkernijen te proeven ?. De Normandiërs zijn immers de makers van Calvados, camembert én ze staan bekend als de beste mossel- en oesterkwekers. Daarom is de markt Marché de Dieppe zo’n aanrader. Hier vind je allerlei verse producten, zowel lokaal als internationaal. Nog meer culinaire tips?

  • De Calvados experience: leuk voor jong en oud!
  • La Fromagerie Graindorge: hier proef je maar liefst 4 regionale topkazen. Yum!
  • Dineren bij een plaatselijke brasserie waar je gewoon lekker ál die lokale gerechten bestelt.