8x Aanraders in Normandië

Wow, Normandië ?. Het land van de Vikingen! Sinds de 19e eeuw is dit al een populaire toeristische streek, maar waar in Normandië moet je nou écht zijn? In dit blog vind je de 8 mooiste plekken & leukste activiteiten voor een onvergetelijke campingvakantie in Normandië.

#1.   Must see steden op een rijtje

Lekker slenteren door de straten en je ogen uitkijken voor de etalages. Stadjes bezoeken is altijd leuk. Een echte must see in Normandië is de stad Bayeux. Hier vind je Musée de la Tapisserie de Bayeux, met een oud tapijt van wel 70 meter lang! Op 5 minuten lopen van het museum zie je de Notre-Dame van Bayeux. Een eeuwenoud, indrukwekkende kathedraal midden in het centrum van de stad. Andere mooie steden in de regio die een bezoekje waard zijn?

  • De verrassing aan de Seine: Rouen!
  • Honfleur met haar schilderachtige haven (deze stad kom je als eerst tegen vanuit Nederland)
  • Caen: de hoofdstad van de regio Calvados. Ja… van dat populaire drankje!
  • Historisch en bisschoppelijke stad Coutances
  • Veules-les-Roses: een sprookjesachtig dorp waar de tijd heeft stilgestaan. Tips hier: Kasteel van Mesnil-Geoffroy met de heerlijk geurende rozentuin. En de grot waar Victor Hugo, de schrijver van De klokkenluider van de Notre Dame, zich schuilhield…
  • Saint-Lô met zijn fraaie pleintjes, winkels en restaurants

Wil je dicht bij Caen of Saint-Lô verblijven? Camping Le Fanal ligt in de buurt! Een kleinschalige groene camping met voor de kids zwierende glijbanen en een volleybalveld.

Kathedraal van Bayeux in Normandië

Huisjes in Veules les Roses

#2 Ontdek de gastronomie van Normandië

In Normandië kun je lekker eten en drinken. Zoals we dat van de Fransen gewend zijn. Je voelt je daarom bijna verplicht om alle lokale lekkernijen te proeven ?. De Normandiërs zijn immers de makers van Calvados, camembert én ze staan bekend als de beste mossel- en oesterkwekers. Daarom is de markt Marché de Dieppe zo’n aanrader. Hier vind je allerlei verse producten, zowel lokaal als internationaal. Nog meer culinaire tips?

  • De Calvados experience: leuk voor jong en oud!
  • La Fromagerie Graindorge: hier proef je maar liefst 4 regionale topkazen. Yum!
  • Dineren bij een plaatselijke brasserie waar je gewoon lekker ál die lokale gerechten bestelt.

Calvados en kaas uit Normandië

#3  Tijd voor… fun!

Kinderen kunnen van alles beleven in Normandië. Voor een beestachtig leuke dag gaan jullie naar de dierentuin Zoo de Chramprepus. Spot hier allerlei tropische dieren, zoals rode panda’s en giraffen. Even uitblazen? Wandel door die rustgevende tuinen in het park. De volgende dag is het tijd voor actie! In Parc Festyland, hét pretpark voor het hele gezin. Trouwens, hier kun je héérlijke crêpes proeven bij La Creperie. Of probeer een ander restaurantje uit in het park ?

Een camping in de buurt van Parc Festyland is camping Domaine de Litteau. Deze camping ligt midden in het groen, tussen de appelboomgaarden.

Dierentuin Normandië

#4   Bloemen, planten en Monet

Voor kunst en cultuur ben je in Normandië op de juiste plek. Hier vind je namelijk het huis en de tuin van de wereldberoemde schilder Claude Monet. Bezoek de verschillende kamers in het huis en bewonder Monets bekendste werken. De tuinen zijn top onderhouden en daarom ook een kijkje nemen waard! Zien? Dan moet je in Giverny zijn. Smaakt het naar meer? Ook deze mooie parken en tuinen in Normandië zijn aanraders:

  • Gecreëerd in 1830 en nog steeds even mooi: Parc du chateau de Nacqueville
  • 1,5 hectare kleurrijke bloemen en planten? Op naar Le jardin Plume
  • Getjilp van vogels en de stroming van het water… dat is het enige wat je hoort in Jardin Flore et Sens

#5   Zandkastelen en zonnestralen

Even met de voeten in het zand of afkoelen in het frisse zeewater? Bezoek de parel van de bloemenkust: Deauville. Wereldberoemd geworden als ontmoetingsplaats van de filmsterren. Maar ook zeker geschikt om schelpjes te zoeken en de mooiste zandkastelen te bouwen! Als je in Normandië bent, is het ook een must om één van die bekende ‘invasiestranden’ te bezoeken. Zoals Omaha beach. In de Tweede Wereldoorlog was het een landingsplaats, nu is het een prachtige kust! Met witte stranden en een helderblauwe zee. De kusten bij Barneville-Carteret en Granville zijn ook niet te missen.

Heb je zin in zo’n vakantie aan het strand in Normandië? Camping Le Château d’Arvid ligt op 10 minuten van Deauville en heeft een lekker Caribisch sfeertje.

Zee en strand in Deauville Normandië

#6   Pointe du Hoc

Een hoge klif tussen Utah -en Omaha Beach, op het puntje van Normandië. In de Tweede Wereldoorlog was dit de plek waar de geallieerden het land beklommen. Tegenwoordig kun je dit monumentale gebied bezoeken en de resten bekijken. Ondanks de trieste geschiedenis, heb je hier werkelijk prachtig uitzicht. Geniet daarvan! In de buurt vind je ook dit leuke en lekkere winkeltje:

  • La Galerie du caramel… de naam zegt genoeg toch?!

Kustlijn van Pointe du hoc Normandië

#7   Le Havre: bruisende metropool

Deze voormalige industriestad is in 2005 volledig omgetoverd tot een bruisende wereldstad. En wat kan je hier veel zien! Le Havre staat dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft een cultureel centrum, verschillende musea, een kerk en véél bezienswaardigheden. Voor ieder wat wils ? Oh… en het ligt direct aan zee. Wat je in Le Havre allemaal kunt zien en beleven?

  • De Cathédrale Notre-Dame
  • De Docks van Vauban: 50 gloednieuwe winkels gevestigd in gerenoveerde docks
  • De Abdij van Graville
  • Het pittoreske stadje Harfleur
  • La plage du Havre: een zonnig kiezeltjesstrand dicht bij de stad
  • De indrukkende Pont de Normandië over de Seine

Zoek je een camping dicht bij deze bruisende plek? Camping l’Aiguille Creuse is erg gezellig en ligt op ongeveer 40 minuten rijafstand van Le Havre.

Le havre in Normandië bij nacht

#8   Kanaaleiland Jersey… een Franse parel

Een schitterend eiland op 20 kilometer van de Franse kust. Neem de veerboot vanuit Granville of Carteret naar de haven van St. Helier op Jersey. Je bent binnen 2 uur op het eiland. Tijd genoeg dus om onderweg te genieten van het uitzicht! Aanraders op het eiland?

  • Het kasteel Mont Orgueil: dit wordt het juweel in de kroon van Jersey genoemd
  • Jersey Zoo: een tropische dierentuin die allerlei bedreigde diersoorten helpt beschermen
  • Fort Regent: dit moderne fort biedt niet naast een stukje geschiedenis ook leuke dingen, zoals een arcadehal waar je met het hele gezin spelletjes speelt
  • Zwembad Aqua Splash: met te gekke glijbanen voor de kids

Ga jij deze parel van een eiland ontdekken? Camping Les Vikings ligt direct aan de kust en heeft een leuke kinderboerderij en fijn bubbelbad!

Eiland Jersey bij de Normandische kust

Lees ook deze Franse blogs, vol vakantie inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *