9 Mooie campings op loopafstand van ‘t centrum

Slenter van rust naar levendige & idyllische plaatsen

Op de camping ben je meestal mídden in de natuur. Lekker rustig. Maar wil je af en toe ook de levendigheid opzoeken? Dan kies je voor een camping op loopafstand van het centrum! Zo loop je tijdens je vakantie direct van je accommodatie naar het gezellige terras in dé bruisende plaats van jouw vakantiebestemming. Bestel een latte macchiato, relax en kijk je ogen uit van achter je zonnebril.?

De campings met een gezellig stads- of dorpscentrum op loopafstand? Die vind je hier op een rijtje. Zélfs met kinderwagen bereik je het bruisende centrum in no-time.

Camping Parco delle Piscine in Toscane (Italië)

Op zoek naar campings dichtbij het centrum van een dorp of stad? Lees dan deze blog.

1 kilometertje van Sarteano
Camping Parco delle Piscine ligt in een pracht omgeving, midden in het groen. Toch hoef je maar een stukje te lopen naar het naastgelegen plaatsje Sarteano. Dit historische dorp schittert erop los. Met zijn gebouwen, kasteel en kerk. In de zomermaanden is hier volop leven. Bijna elke avond is er wel een relaxt feestje, zoals een zomerfeest of jazz- en bluesfestival. Avondje uit geweest? Dan kom je de dag erna op camping Parco delle Piscine weer helemaal tot rust. Plons in de zwembaden met natuurlijk mineraalrijk bronwater. Een tip: doe in het hoogseizoen mee met de kookcursus!

Camping Bella Italia aan het Gardameer (Italië)

Camping Belal Italia ligt vlakbij het gezellige Peschiera del Garda

1,2 kilometer van het centrum van Peschiera del Garda
Camping Bella Italia heeft het echt allemaal: zwembaden, waterglijbanen, speeltuintjes, sportvelden en wel 4 restaurants. Op de camping is volop leven, en in het bekende Peschiera del Garda – de naastgelegen plaats – is van alles te doen! Bella Italia’s locatie is voor dit stadje héél erg bella. Je loopt er vanaf de camping zo naartoe. Wandel door de oude stadspoort en je staat midden in het centrum van dat pittoreske Peschiera del Garda. Nu rest je nog maar één ding: genieten op alle gezellige terrasjes en echte Italiaanse pizza verorberen bij een van de vele restaurants!

Rondom Peschiera del Garda liggen meer campings op loopafstand van het gezellige centrum.

Camping Premium Zadar in Dalmatië (Kroatië)

Camping Premium Zadar ligt dichtbij het levendige Zadar in Dalmatië.

Op steenworp afstand van het centrum van Zadar

Glamping? Premium Zadar is een gloednieuw glamping paradijs in Dalmatië. Vanaf je luxe glamping stacaravan sta je in no-time op het zandstrand! De zee is hier ondiep, ideaal dus voor een campingvakantie met jonge kinderen. Hapje eten? Stukje slenteren en je staat in het centrum van Zadar. De boulevard van dit stadje is wel heel bijzonder: het zee-orgel maakt muziek door de golven van zee!

Camping Valldaro aan de Costa Brava (Spanje)

Vanaf camping Valldaro sta je in een kwartiertje op de boulevard van Platja d'Aro.

1 kilometer van het centrum van Platja d’Aro
Camping Valldaro is een mooie camping met veel faciliteiten. In een kwartiertje sta je al op je slippertjes op de boulevard van Platja d’Aro. Wauw! Wát een mooi strand hier. En aan de boulevard genoeg terrasjes om lekker een cocktail te drinken of een hapje te eten.

Camping La Chapelle in de Languedoc-Roussillon (Frankrijk)

Camping La Chapelle ligt dichtbij het centrum van Argèles.

400 metertjes van Argelès-sur-Mer
Camping La Chapelle is een knusse camping met een zwembad, speeltuin en bar. Vanaf de camping loop je binnen enkele minuten het centrum van Argelès in. Dé place to be om te winkelen, te eten en markten te bezoeken. Tip voor het hoogseizoen: de wekelijkse biomarkt en in de haven de avondmarkt. Wil je naar het strand? Dat ligt nóg dichterbij. 3 minuutjes lopen,  dan 1 minuut je kleren uitgooien en tot slot nog 1 minuut je strandlaken gladstrijken op het zand. Ja! Je ligt dus binnen 5 minuten te zonnebaden! Dat is nog eens efficiënt vakantievieren. ?

Camping Torre Pendente in Toscane (Italië)

Camping Torre Pendente is een gezellige stadscamping bij Pisa.

Paar minuutjes lopen van de Toren van Pisa

Deze kleine, gezellige stadscamping ligt slechts een paar minuten lopen van ‘La Torre Pendente’, Italiaans voor scheve toren. Prima uitvalsbasis om het prachtige Toscane te ontdekken. Ook handig: op 5 km vind je vliegveld Pisa!

Camping Le Bois d’Amour in Bretagne (Frankrijk)

Camping Le Bois d'Amour ligt op het schiereiland Quiiberon, en vlakbij het plaatsje Quiberon.

1,5 kilometer van Quiberon
Deze camping ligt op het schiereiland Quiberon. En vanaf de camping loop je gemakkelijk naar het gelijknamige plaatsje. Daar tref je in het centrum, bij de haven van Port Maria, de altijd gezellige drukte. Neem plaats op een terrasje en proef de Bretonse keuken… Wil je naar het strand? Pas de problème. Vanaf Le Bois d’Amour ren je binnen een paar minuten het zeewater in! En als die Atlantische Oceaan nog wat fris is, plons je gewoon lekker in het overdekbare zwembad op de camping!

Kustpark Strand Westende aan de Belgische Kust

Op en top genieten van België bij Camping Kustpark Westende

700 meter van het centrum van Westende
Lekker dichtbij, deze bestemming! En ook lekker dicht bij het strand! Vanaf camping Kustpark Strand slenter je een paar honderd meter en dan sta je op ‘de boulevard van Westende’. Pak een Belgisch biertje op het terras en geniet van de heerlijke Vlaamse specialiteiten, zoals Belgische garnalenkroketjes. Njom njom, genieten!

Camping La Llosa aan de Costa Dorada (Spanje)

Camping La Llosa

Camping La Llosa is een typische Spaanse familiecamping aan de rand van het bruisende Cambrils. Dat betekent een gemoedelijke sfeer op de camping én het vertier van een bruisende badplaats dichtbij. Zin in zon en strand? De ‘achterdeur’ van de camping ligt slechts 100 meter van de Costa.

Toch op zoek naar een andere camping? Check hier alle Frankrijk campings in ons aanbod. Liever naar een andere camping in Italië? Bekijk hier alle campings.

Lees ook deze blogs:

6 gedachten over “9 Mooie campings op loopafstand van ‘t centrum”

  1. Geachte Vacansoleil.
    Een camping met sta caravan. Voor 2 personen. Eind juni , in Normandië. Zou u mij daar informatie over kunnen sturen? Het is voor een week.
    Hartelijk dank.

    Mvg, Angelique

    1. Hoi Angelique,

      Natuurlijk! Op camping Port’Land is nog beschikbaarheid. Deze camping ligt vlakbij Omaha Beach. Hier hebben we verschillende types stacaravans vrij: https://www.vacansoleil.nl/camping/frankrijk/normandie/port-en-bessin-huppain/camping-portland-2021012/

      Een andere leuke camping in Normandië is Le Fanal. Deze camping ligt iets verder landinwaarts, zo’n 10km van zee, maar dichtbij een meertje. En camping Le Fanal ligt op een paar minuten lopen van het dorp! Op deze camping bieden we een stacaravan Bali en stacaravan Waikii aan. https://www.vacansoleil.nl/camping/frankrijk/normandie/isigny-sur-mer/camping-le-fanal-2021002/?pagenum=1

      Lijkt een van deze campings je iets?

      Groetjes,
      Danielle van Vacansoleil

  2. Hoi,

    Ik ben op zoek naar een familiecamping met genoeg faciliteiten voor de kids en die op een loopafstand van de boulevard ligt. We zijn voornemens om te vliegen, maar dan hoop ik een camping te vinden waar ik geen auto hoef te huren.
    Dus het liefst aan de centrum waar avonds veel te doen is qua eten en dergelijke

    gr Roger

  3. Hallo,

    wij zijn op zoek naar een camping dicht bij een stad en op de camping voldoende vertier voor onze tieners van 15 en 17. Wat kunnen jullie ons aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *