Marina-d'Erba-Rossa

3x campings op een eiland

Fan van kamperen? Midden in de natuur zijn? Maar wil je óók eens vakantie vieren op zo’n Instagram-waardig bounty-eiland? Gewoon doen! Want die bounty-eilanden met parelwitte bounty-stranden liggen echt niet alleen in Zuid-Azië, hoor. Je hoeft zélfs Europa niet uit! Maak kennis met… de drie Europese bounty-eilanden, waar je met Vacansoleil een overnachtingsplek kunt bemachtigen…

Corsica, Sardinië en Sicilië zijn ware pareltjes met witte stranden en een helderblauwe zee. Ook niet onbelangrijk: het eten is hier verrukkelijk en de cultuur is behaaglijk (lees: de hele dag goede koffie drinken, uitgebreid tafelen en het vooral lekker rustig aan doen). Iets voor jullie campingvakantie volgend jaar?

Corsica

Ga je naar Corsica? Dan staat je een onvergetelijke zonvakantie te wachten. Pittoreske badplaatsen, weelderige bergen, ruige natuur… en die stranden! Prachtig wit zand, kristalheldere zee. Alsof je op de Caraïben bent.

Ga je naar Corsica? Dan staat je een onvergetelijke eilandvakantie te wachten!

Op Corsica vind je meer dan alleen zon, zee, strand. Leuke dagtripjes maak je naar Bastia met zijn mooie oude haven. Of naar hoofdstad Ajaccio. Bezoek ook Bonifacio. Dit dorpje is gevestigd tegen een klif. Op een heldere dag kun je er Sardinië zien liggen. Een ding is hier zeker: je Instagram-account kun je elke dag met nieuwe plaatjes updaten ? Tip: bezoek naast de bounty-stranden ook de dorpen en natuurgebieden.

Op Corsica maak je een leuk dagtripje naar Bonifacio.

Camping Marina d’Erba Rossa

Wit strand, azuurblauwe zee, jij op een ligbedje met in je linkerhand een verfrissende cocktail of de hand van je lief, en in je rechterhand je favoriete boek… do we need to say more?

Camping Marina d’Erba Rossa ligt direct aan het strand. De zee is een windsurf-walhalla voor zowel beginners als gevorderden. Mooi meegenomen: surfen kan op Corsica het hele jaar door! Ben je niet zo’n held op het water, maar wel op het land? Ontdek dan het omliggende gebied. Tour langs de dorpen, waaronder Ghisonaccia, langs de Lagune van Urbino, langs het platteland én langs de rivier Fiumorbo.

Marina-d'Erba-Rossa

Bekijk ook de andere Vacansoleil-campings op dit eiland.

Sardinië

Witte stranden, gegarandeerde zonuren, fantastische Italiaanse keuken, spectaculaire grotten… Sardinië is een top eilandbestemming!

Een campingvakantie op Sardinië betekent dat je de zee altijd in de buurt hebt. Voor glamourachtige stranden en jetset-stadjes trek je naar het noorden van Sardinië, naar de Costa Smeralda. Het meest exclusieve strand is Cala Goloritzé. Dit stukje van de kust is alleen per boot of te voet bereikbaar. Maar o zo de moeite waard!

Sardinië is echt een top eiland bestemming.

Tijd voor wat actie? De bergen van dit Italiaanse eiland kun je prima al mountainbikend, wandelend of klimmend ontdekken. Ook tof: de grotten van Neptunes, prachtige onderzeese druipsteengrotten die alleen per boot of via een steile klim over een smal rots-pad te bereiken zijn.

Bezoek op Sardinië de grotten van Neptunes.

Camping La Foce

Aan een baai aan de noordkust van Sardinië ligt camping La Foce. Een niet al te grote camping op een kleine kilometer van een prachtig wit zandstrand. Zwemmen, snorkelen en duiken is hier fenomenaal.

Tip: Bezoek stadje Castelsardo, op enkele kilometers van de camping. Beklim de smalle straatjes en trappetjes vol trattoria’s en winkeltjes tot je het eeuwenoude fort bereikt. Het uitzicht? Wauw. Oh, en stop onderweg ook zeker bij de befaamde Roccia dell’Elefante, een rots in de vorm van een olifant.

Vlakbij camping La Foce op Sardinië ligt de beroemde Olifantenrots.

Meer campings op Sardinië vind je op vacansoleil.nl.

Sicilië

O, o… ook de stranden van Sicilië zijn een plaatje. De mooiste stranden vind je bij San Vito Lo Capo. Hier heeft de zee een smaragdgroene kleur. <3

Eigenlijk is op Sicilië het strand niet de grootste trekpleister. Dat is de rijke cultuur die het eiland draagt. Ga eropuit naar Marsala, bekend om de typische zoete wijn die daar gemaakt wordt. Bezoek ook hoofdstad Palermo, waar je de grootste openluchtboekhandel ter wereld vindt.

Een niet te vergeten must? Het beklimmen van de Etna. Dé bekende, actieve(!) vulkaan van Italië. Vanaf de zuidkant kun je per kabelbaan omhoog naar een van de kleinere kraters Montagnola. Bijzonder!

Tijdens je bezoek aan eiland Sicilië mag je hoofdstad Palermo niet overslaan.

Camping Sporting Club

De naam van de camping zegt het al: je vindt hier alles voor een sportieve vakantie. De camping ligt direct aan de Arena-rivier, niet ver van zee. Dat betekent: surfen, snorkelen, duiken, kitesurfen: waar waag jij je aan? Ontspannen kan hier natuurlijk ook, op een ligbedje bij het zwembad of op la spiaggia.

Camping Sporting Club op Sicilië is de perfecte uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

Meer inspiratie nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *