6x Vakantie voor stellen

6x Vakantie voor stellen

Met je voeten in het zand of toeren door de mooiste streken?

Wil je samen wakker worden van tjilpende vogeltjes? Ontbijten in de buitenlucht op het moment dat júllie trek hebben? Midden in de natuur zijn óf juist dicht bij de stad of het strand? Ontdek 6 campings voor stellen waar jullie – zeker weten – de mooiste tijden gaan beleven.

Met z’n tweetjes naar de camping

Daar zitten jullie dan. Cosy op jullie veranda. Op die zwoele zomeravonden… Met getjirp van de krekels op de achtergrond en op tafel vonkelende theelichtjes. Wat wordt het plan morgen? Het zwembad in duiken? Een strandwandeling maken naar het beste plekje in het zand om de warme zomerzon op jullie huid te voelen? Of reizen naar idyllische plaatsen om na de tour door het oude centrum uitgebreid te dineren? Wie weet!

Ontdek in dit blog 6 perfecte campings om samen jullie vakantie te beleven. Van campings in het zonnige zuiden naar campings lekker dichtbij:

1. Vakantie met playas & een tripje naar Barcelona

Is jouw ideale vakantie zon, zee, strand én het liefst ook met een bruisende stad in de buurt? Dan ga je naar Vilanova Park. De camping is top. 5 sterren, met zwembaden, een restaurant, supermarkt, pinautomaat, fitnessruimte en wellnesscenter. In de buurt? Daar ga je naar super stranden, aan de ‘gouden kust’ van Spanje, oftewel de Costa Dorada. Op 5 kilometer tref je het eerste zandstrand. Met een beachclub om koele drankjes en snacks te bestellen. Veel bewegen hoeft op deze vakantiebestemming niet, maar dat kan wel! Lekker samen sporten of Barcelona en Tarragona ontdekken… Beide steden liggen dichtbij, dus je kunt hier prima meer dan 1 dag naartoe. Vooral handig voor het grote Barcelona. Want de must sees in deze stad moet je állemaal op je lijstje zetten!

Meer tips voor je vakantie in Espagna vind je in het blog van Spanje-lover Anne.

Camping Vilanova Park is een van de leukste campings voor een vakantie voor stellen.

2. Vakantie in de fleurige Provence

Natuurlover? Dan ben je helemaal in je element in de Provence. Zeker op camping La Vallée Heureuse, aan de voet van natuurpark Les Alpilles. Vanaf deze camping kijk je uit op het ruige kalkgebergte tussen al het groen van bossen en valleien. En naast de camping plons je samen in het heldere natuurwater. Het voordeel van deze camping is dat je er gemakkelijk naartoe reist. Eigen auto mee, Route du Soleil op, en afslaan bij afslag 25 richting Cavaillon. Als je naast natuur van pittoreske dorpjes houdt, zit je hier óók goed. Bezoek het middeleeuwse Saint-Rémy-de-Provence, bewonder de burcht met een fenomenaal uitzicht in Les-Baux-de-Provence, en bezoek het Rome van Frankrijk: Avignon. Zo vind je in de groene Provence toch nog veel cultuurschatten!

Camping La Vallee Heureuse is een van de leukste campings voor een vakantie voor stellen.

3. Vakantie aan zee, bij de Pyreneeën

Voor het beste van 2 werelden – strand én natuur – kies je voor vakantie aan de Franse kust op camping Le Bois Fleuri! Bij het zwembad heb je uitzicht op de groene bergen. En het treintje van de camping brengt je gratis via het dorp naar het strand. Uitgerust? Dan ga je eropuit in de Pyreneeën. Een ideaal gebied voor rustige wandelingen én de Tour de la Massane, een stevige bergtocht met super uitzichten. Hebben jullie zin in een unieke ervaring? Boek dan een canyoning-tripje. Dan trotseer je de natuur wandelend, klimmend, abseilend, raftend en zwemmend. Na jullie dag uit heb je wel een 5-gangendiner met wijnarrangement verdiend! Tip: ga naar Perpignan en laat je smaakpapillen maar eens goed verwennen.

Camping Le Bois Fleuri is een van de leukste campings voor een vakantie voor stellen.

4. Vakantie met onvergetelijke kanoroute & panorama’s

Een 5 sterrencamping direct aan dé kanorivier: de Ardèche. Op enkele kilometers van de Pont d’Arc. Ideaal voor een actieve vakantie met z’n tweeën! Bij La Plage Fleurie trek je baantjes in het zwembad, kano je door de wereldberoemde Gorges d’Ardèche, ga je hardlopen of fietsen door de valleien, daag je jezelf uit met rotsklimmen óf maak je ontspannen een wandeling door indrukwekkende grotten met muurschilderingen, zoals Grotte Chauvet en Grotte de la Cocalière. Een must? Dat is de autoroute door het bos. Onderweg stop je bij parkeerplaatsen voor spectaculaire panorama’s over de rivier en de canyon. Een dagje sightseeën? Bezoek sowieso Vogüé, 20 kilometer verderop.

Camping La Plage Fleuri is een van de leukste campings voor een vakantie voor stellen.

5. Vakantie pal aan het Gardameer

Een vakantie pal aan het water. Heerlijk! Als je op camping Garda verblijft, bevind je je in het noordwesten van het Gardameer. Dat betekent dat je érg fraai uitzicht hebt. Zin om een uitje te maken? Bezoek Tremosine, een van de mooiste dorpjes van Italië. Of Riva del Garda met veel sights. En ook Lago d’Idro, een prachtig meer. Wist je trouwens dat je op het Gardameer prima zelf met een bootje kunt varen? Je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig. Collega Tessa ging je voor, dus jij kunt het ook! Tot slot sluit je in Limone Sul Garda – het schilderachtige stadje waar camping Garda ligt – de dag af met een cocktail op het terras van Il Chiosco. Wát een uitzicht hier!

Camping Garda is een van de leukste campings voor een vakantie voor stellen.

6. Vakantie in het land van de kastelen

Fietsen, kastelen zien, wijn proeven, baantjes trekken, een boottocht maken, kanoën, zonnebaden én relaxen… bij camping L’Ille d’Offard kan het allemaal. Samen op ontdekkingstocht gaan in de groene omgeving? Huur ter plaatse fietsen en volg de route La Loire à Vélo. Die slingert namelijk langs de camping. Vaar over de rivier de Loire – de camping ligt op een schiereiland in deze rivier! – en bewonder de kastelen van Saumur en Brézé. Maak ook eens een stop in een van de schitterendste dorpen van Frankrijk: Montsoreau. En als je wilt uitrusten, blijf je een dagje op je 5 sterrencamping. Aan het zwembad, voor je accommodatie óf in de spa.

Camping L'Ille d'Offard is een van de leukste campings voor een vakantie voor stellen.

Ken jij meer mooie bestemmingen of goede campings voor vakanties voor stellen? Deel je beste ervaringen en help onze lezers hun ideale vakantiebestemming te vinden!

Lees ook deze blogposts:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *