De populairste familiecampings van 2010? Dat zijn deze

De populairste familiecampings van 2019

Wie slim is, boekt snel zo’n populaire familiecamping. Deze 10 familiecampings waren dit jaar het populairst voor de zomervakantie. Waarom deze? Ze zijn ge-wel-dig, dat zie je zo!

Nr.1 populairste familiecamping: Iris Parc Birkelt

Yes, Iris Parc Birkelt in het prachtige Luxemburg. Deze camping is afgelopen jaar flink gestegen in populariteit. Haalde deze camping in Luxemburg vorig jaar niet eens de top 10, nu staat ‘ie fier op nummer 1. Waarom?

De camping is énorm vernieuwd: een compleet nieuw verwarmd buitenbad met kinderbad, nieuwe speeltuin, vernieuwde receptie en bar én een boel nieuwe accommodaties.

Waaronder de nieuwste stacaravan van Vacansoleil: de Waikiki Premium. Dit model stacaravan heeft 3 slaapkamers, een ruime volledig ingerichte keuken met vaatwasser en grote koelkast en een luxe overdekte veranda. Fijn is ook dat de Waikiki Premium op het autovrije gedeelte (ja, ook dat is nieuw) van de camping staat. Je kinderen kunnen dus rustig spelen, voetballen of badmintonnen op ‘straat’. Blogger Elise Joanne ervaarde afgelopen zomer het gemak van deze stacaravan.

De nummer 1 populairste familiecamping van 2019? Dat is Iris Parc Birkelt.

Op nr. 2: Iris Parc Le Grand Dague

Iris Parc Le Grand Dague is een all time favourite bij gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Het is namelijk één groot kinderspeelparadijs. Van het megagrote zwembad tot de coole wildwaterglijbaan, spelen in de speeltuin of dansen bij de mini-disco: Iris Parc Le Grand Dague is écht een familiecamping.

All time favourite familiecamping van Vacansoleil: Le Grand Dague

Reis je met een baby? Boek dan het babypakket erbij. Dan hoef je al geen babybedje, badje en kinderstoel mee te meenemen. En verblijf je voor 1 juli of na 1 september op de camping? Dan is het babypakket zelfs gratis bij te boeken.

Nr. 3 De populairste familiecamping van Italië

Op Altomincio Family Park hebben de kinderen het voor het zeggen. Die rennen direct naar het immense ondiepe lagunebad, waterglijbanen en waterspeeltuin. De gehele camping is autovrij en dus super kindvriendelijk. En zijn je kinderen uitgeplonst? Op naar de gamesroom, de minigolfbaan of de speeltuin. Om met een bootje te varen op het Gardameer moet je een klein stukje rijden.

De populairste familiecamping van Italië: Altomincio Family Park

Altomincio Family Park heeft een hoger en een lager gelegen gedeelte. ‘Boven’ staan onze Safaritent Serengeti tenten en Waikiki 2 en Fiji 2 stacaravans. Dichter bij de zwembaden, op het lager gelegen deel, liggen de Waikiki 1 en Fiji 1 stacaravans. Vooral de accommodaties op het lagere deel zijn erg populair, wees er dus snel bij.

Op 4: kamperen bij Parijs en Disneyland Paris

Ja, wij snappen wel waarom deze camping favoriet is bij families. Hij ligt namelijk op 20 kilometer van Disneyland Paris en op ongeveer een uur rijden van Parc Astérix. Maar vergeet Parijs niet. De Franse hoofdstad is namelijk een prima citytrip bestemming met kinderen.

Terug op de camping vermaken je kids zich bij de Nederlandstalige animatie en het fijne zwembad. Iris Parc Le Chêne Gris ook ideaal voor een lang weekend in het voorjaar.

Mooie familiecamping vlakbij Disneyland Parijs en Parijs

Op nr. 5 Populairste familiecamping van Toscane?

Dat is Norcenni Girasole Village. Dit vakantieparadijs heeft echt álles. Glijbanen, lazy river, lagunebaden, zwembaden, funzone, voetbalterrein, tennisvelden… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kijk op vacansoleil.nl voor alle faciliteiten. Zo heeft de camping ook 3 restaurants, een grote supermarkt en meerdere take-away opties.

Te gekke familiecamping in Toscane: Norcenni Girasole Club

Voor een topvakantie hoef je de camping dus niet af! Toch raden we dat wel aan hoor, want Norcenni Girasole Village ligt namelijk in het hart van Toscane. Ideaal voor uitstapjes naar Siena, San Gimignano, Arezzo en Florence. Of voor gewoon een ritje door de heuvels en langs wijnvelden. Aanradertje deze camping!

De beste familiecampings vind je in Toscane

Op 6: die andere populaire camping in Toscane

Park Albatros! Deze camping ligt ook in Toscane op 800 meter van het strand. Niet alleen de zee zorgt voor het nodige waterplezier, de 6 (!) zwembaden en lagunebaden op de camping ook. Je kinderen vermaken zich ook prima bij de animatie, speeltuin, avonturenparcours en het Virtual Reality Centrum. Geen zin om te koken? Op Park Albatros liggen 3 restaurants én een take-away.

Nog zo'n fijne familiecamping in Toscane: Park albatros

Eropuit ga je naar Pisa, Siena en ook Florence is goed te doen voor een dagje. Dichterbij vind je de grote havenstad Piombino, van waaruit je de boot naar het eiland Elba kunt nemen.

Nr. 7 : familiecamping in de Drôme

Nummer 7 in de lijst: Iris Parc Le Château de Galaure. Een relaxte, zeer groene camping in de Franse Drôme. De twee verwarmde zwembaden met glijbanen, Lazy river en grote lagune met zandstrand zijn de trekpleisters van de camping. Ook top is het bomvolle activiteitenprogramma van de Nederlandstalige animatie.

Het lagunebad van Iris Parc Le Chateau de Galaure

Voor leuke dagjes uit ga je naar het mysterieuze Palais Idéal, dieren kijken in Safaripark de Peaugres of boomklimmen in Accroforest Peyrins. Heb je een paar actievelingen bij je? Ga dan kanovaren (of raften!), hiken in de Vercors bergen of fiets de Mont Ventoux op. Actie gegarandeerd! Meer leuke uitjes lees in het blog 10x doen in de Drôme.

Nr. 8 Populairste camping dichtbij: Warsberg

Je hoeft niet ver weg voor een leuke vakantie. Dat bewijst camping Warsberg in Rheinland-Pfalz met plek nr. 8 in deze top-lijst. Waarom deze camping? Nou, vanwege dat schitterende uitzicht, het mooie binnenzwembad en sehr tolle speelmogelijkheden. Grappig: een stoeltjeslift brengt je naar het oude centrum van Saarburg. En later gelukkig ook weer terug naar boven.

Populaire camping dichtbij: Warsberg in Duitsland

Dagjes uit maak je naar Trier, de wijnhuizen in Bernkastel-Kues en de spannende hangbrug boven de rivier Mörsdorfer Bach. Waarom je vandaag nog een vakantie naar Rheinland-Pfalz moet boeken, lees je in dit blog. Eén goede reden krijg je vast: camping Warsberg is erg populair voor weekendjes weg in het voorjaar. Wees er dus snel bij voor Pasen, Pinksteren en de meivakantie!

Nr. 9 : Populairste camping met aquapark: Le Pommier

Is dit een zwemparadijs of een pretpark? Het aquapark van camping Le Pommier is immens! 12.000m2 waterpret met zwembaden en 12 waterglijbanen met bizarre namen als: Hillracer en Viper. Ga je op vakantie met tieners? Met camping Le Pommier scoor je punten. De camping organiseert allerlei spannende activiteiten als canyoning en ziplinen.

Het aquapark op camping Le Pommier is fantastisch

In de omgeving bewonder je de Pont d’Arc en de watervallen van Ray-Pic. Rijd er met de auto heen via de Haute Corniche de l’Ardèche. Of bekijk deze natuurpracht vanuit je kano. Leuk is ook de Vélorail de Ardéche, een fietstocht over het spoor. Meer leuke uitjes lees in het blog 10x doen in de Ardèche.

Ook in de Ardeche vind je deze grappige velorail

En op 10: topcamping in Bretagne

Lest best, op nummer 10: Iris Parc Le Ty Nadan. Dit is dé avonturencamping van Bretagne: kanovaren, paardrijden, klimmen, paintballen, SUP-en, Segwayrijden… Het outdoor-aanbod is groter dan grootst! Ja, want the list goes on aan activiteiten. Check ze allemaal op infopagina van Iris Parc Le Ty Nadan.

Topcamping in Bretagne

Maar houd zeker tijd over om Bretagne te ontdekken. Naar Quimperlé bijvoorbeeld, een heerlijk middeleeuws stadje. Of de havenstad Saint-Malo, waar je over de oude stadsmuur kunt wandelen. Ook voor een relaxe stranddag zit je in Bretagne goed. Vanwege de warme golfstroom is het er in de zomer aangenaam warm. Andere aanraders vind je in het blog top 12 Bretagne bestemmingen.

uitstapje in Bretagne: Saint Malo

Bekijk ook onze andere campingopties in Frankrijk

Vacansoleil biedt meer dan 200 campings aan in Frankrijk. Het kan dus bijna niet dat er niks voor jou tussen zit. Bekijk het volledige aanbod de Campings in Frankrijk pagina. Nog geen geschikte camping gevonden? Bekijk ook eens de met een aanbod van 95 campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *